Tudor Chirilă îl critică pe Barna: ”Ce bine ar fi fost”

Dan Barna și-a anunțat sâmbătă susținerea pentru candidatura lui Cătălin Drulă la președinția USR, într-un mesaj postat pe Facebook.

Acest anunț a atras duminică un răspuns din partea cântărețului Tudor Chirilă, implicat des în acțiuni civice și proteste politice, care i-a reproșat că nu a renunțat mai repede la conducerea formațiunii și a prezidat ”un partid măcinat de dispute interne”.

”V-a depășit Viorica Dăncilă”

Momentul invocat de Tudor Chirilă pentru ca Dan Barna să se retragă din fruntea USR este cel al ratării calificării în turul doi al alegerilor prezidențiale din 2019.

Așteptările după europarlamentare au fost mari, iar dumneavoastră nu v-ați ridicat la nivelul scorului partidului. V-a depășit Viorica Dancila. Cu toate astea, ați mers înainte”, a scris Tudor Chirilă.

Mandatul lui Dan Barna în fruntea USR a fost unul marcat de dispute interne pe care acesta le-a catalogat drept ”democratice și cu rostul de a șlefui o viziune”, menționează artistul.

”Ați cam gestionat un eșec și ați ratat sublim să vă apărați inteligent de demonizarea singurului partid din opoziție. Spre dezamăgirea celor care așteaptă o alternativă reală la mizeria uselistă”, îi transmite Tudor Chirilă, care îi mai cere să ia ”comentariul ăsta ca pe unul constructiv sau adânciți-vă în convingerea că ați făcut totul ca la carte”.

De partea lui Drulă

Sâmbătă, Dan Barna a anunțat că îl susține pe Cătălin Drulă pentru a deveni președinte al USR. Drulă conduce interimar formațiunea după demisia lui Dacian Cioloș din februarie 2022, la mai puțin de șase luni după ce l-a învins pe Dan Barna într-un scrutin intern. Cătălin Drulă a anunțat oficial sâmbătă că a decis să candideze la șefia USR.

”Astăzi mi-am lansat oficial candidatura pentru președinția USR. Am demonstrat că sunt omul faptelor. Livrez rezultate concrete, nu bla-bla steril. Vorbesc deschis, critic des și laud la fel. Și mereu o fac sincer și fără ocolișuri”, a scris președintele interimar al USR pe Facebook.

Citește și

Marica: ”Mă gândesc să plec din România”