Tudor Chirilă, extrem: ”Ticălosul Florin Cîțu. Klaus Iohannis, acest Tiger Woods al loviturilor pe la spate”

Decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe Octavian Berceanu din funcția de șef al Gărzii de Mediu a generat reacții multiple în spațiul public. Printre cele mai dure reacții, chiar înaintea Congresului PNL din 25 septembrie, se numără cea semnată de Tudor Chirilă.

Celebrul artist a mai avut astfel de comentarii dure în toată această perioadă grea de pandemie, dar, de această dată, a fost vehement. De asemenea, Chirilă a fost ironic, din nou, la adresa președintelui Klaus Iohannis.

”Epurarea totală a posturilor pe care au fost numiți oameni de la USR PLUS”

Scandalul iscat de ieșirea din coaliția de guvernare a USR PLUS au generat lupte politice dure între Florin Cîțu, USR PLUS, și actuala conducere a PNL, în frunte cu Ludovic Orban. De la momentul demisiei miniștrilor USR PLUS, premierul, spun vocile politice și nu numai, a început o adevărată epurare totală a USR-iștilor din instituțiile statului.

”Ce face ticălosul de Florin Cîţu este de fapt epurarea totală a posturilor pe care au fost numiți oameni de la USR PLUS. Aici nu mai vorbim despre o vendetă politică și nici măcar nu vorbim de o curățare pe criterii de competență pentru că oamenii sunt zburați fără să fie evaluați, sunt zburați pentru ca PNL să poată să acapareze instituțiile lipsă.

Arată ca o lovitură de stat. Iar această lovitură de stat se dă cu sprijinul președintelui României Klaus Iohannis, acest Tiger Woods al loviturilor pe la spate. Astăzi a fost demis Octavian Berceanu, șef al gărzii de mediu care a abordat problema arderilor ilegale și despre care am auzit lucruri bune de la oameni cu viziuni politice divergente”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Rocker-ul îl acuză pe Florin Cîțu de căpușarea statului

Celebrul artist nu este la prima sa reacție de o asemenea duritate, mai ales la adresa actualei guvernări liberale. Și anul trecut, în plină pandemie, Tudor Chirilă a reacționat la fel de dur la măsurile impuse de guvernul condus atunci de Ludovic Orban, cu privire la criza generată de pandemie. Ca și atunci, și de această dată, Tudor Chirilă a readus în discuție deciziile guvernanților de a nu da bani artiștilor din spațiul independent, acuzând în același timp și de căpușare a organelor statului, a notat playtech.ro.

Cîțu este ticălos din mai multe motive, pe cele legate de necompensarea sectorului cultural independent (deși existau fonduri) pentru interdicția de a munci le-am tot menționat, dar el excelează prin faptul că este, evident, reprezentantul și executantul aceleiași viziuni mafiote care ține românia în loc de treizeci de ani: feuda noastră, baronii noștri, relațiile noastre, numirile noastre politice, controlul banilor, acapararea instituțiilor importante și corupție.

Parteneriatul cu PSD nu este voința lui Cîțu, ci a Partidul Naţional Liberal. Asta îl face pe Cîțu doar oportunist și imoral, un agățător de putere fără scrupule, deci un ticălos. Dar nu un mastermind. Zilele astea România face mulți pași înapoi, undeva în 2012. Ce tristețe trebuie să fie pe Dragnea când vede că are epigoni care riscă să performeze mai bine ca el”, mai scrie Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

”Trăim zile triste în care oamenii sunt dezbinați și fiecare ar protesta pentru altceva”

În discursul său extrem de dur la adresa premierului, artistul a atins și subiectul facturilor care au crescut în ultima vreme, dar și despre singura variantă a celor nemulțumiți în fața a ceea ce se întâmplă. Tudor Chirilă, ca și cu alte ocazii, a făcut apel din nou la a protesta în stradă, numai că tot el spune că nu prea mai este nimeni care să protesteze.

”Pentru oamenii de rând nu rămân decât protestele de stradă. Întrebarea este de ce să mai protestezi dacă la orizont nu se mai întrevede nimic în sensul unei clase politice performante. Singura șansă ar fi ca protestele să-i oblige să guverneze, nu să căpușeze.

Trăim zile triste în care oamenii sunt dezbinați și fiecare ar protesta pentru altceva. Unii pentru educație, alții pentru justiție, alții pentru scăderea facturilor la energie, alții pentru măriri de salarii, unii pentru spitale și servicii medicale civilizate, alții pentru canalizare și electricitate, unii pentru drepturi, alții pentru beneficii, etc.

Încă nu avem puterea să dăm un singur nume tuturor acestor nemulțumiri și să fim o țară întreagă în stradă. Pentru că ăla care vrea o factură mai mică și un salariu mai mare, nu vede legătura cu o justiție independentă sau cu educația. Asta le-a ieșit cel mai bine cu televiziunile lor de păpuși: să ne asmută unii contra altora în spatele unei imense perdele de fum”, a mai notat artistul.

Citește și

CTP se ia de Florin Cîțu: ”Băi, tovule! Este respingător”