--> -->

Țucudean, între Dinamo și alt club de tradiție din Europa

George Țucudean s-a despărțit de CFR Cluj. Oficialii clubului au transmis că lasă ușa deschisă unor eventuale discuții privind semnarea unui noi acord cu fostul golgeter al Ligii 1. Totodată, au existat discuții cu U Craiova și cu Dinamo.

Pentru arădeanul de 29 de ani a apărut și oportunitatea unui alt transfer extern, fiind dorit de un nume de tradiție din fotbalul european. Este pe lista grecilor de la Panathinaikos Atena. Presa din Grecia a anunţat că fotbalistul român a fost propus celor de la Pao, după ce a rămas liber de contract, şi că există şanse mari ca mutarea să se realizeze.

George Ţucudean, până nu de mult titularul postului de titular în naţionala României, este un jucător cu un CV consistent, care a adunat meciuri pentru UTA Arad, Dinamo, Standard Liege, Charlton, FCSB, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, Viitorul Constanţa şi CFR Cluj.

De asemenea, Ţucudean a acumulat şi 10 prezenţe pentru naţionala României, pentru care a marcat trei goluri. Cota sa de piaţă actuală, chiar şi după ce a rămas liber de contract, conform Transfermarkt, este de 1,4 milioane de euro. A câștigat campionatul în 2015 cu FCSB, în 2017 cu Viitorul, în 2018 și în 2019 cu CFR Cluj.

Din păcate pentru fotbalist, CFR Cluj şi echipa naţională, „Ţucu” a întâmpinat probleme medicale la inimă, iar frica de faptul că ar putea păţii ceva l-a privat de multe meciuri şi, bineînţeles, l-a scos din forma care îl consacrase. Panathinaikos are 20 de titluri în Grecia, a jucat o finală de CCE în 1971, 0-2 cu Ajax. În ultimul sezon a încheiat, totuși, pe 4, în urcare față de ultimii ani.

Citește și:

Firea se ia de Guvern pe tema alocațiilor: “Copiii nu sunt o prioritate”