--> -->

Trump, lăudăros: ”Atât de proști”

Fostul preşedinte american Donald Trump continuă să-l laude pe Vladimir Putin. De fapt, îl laudă în comparație cu alți lideri europeni, de care își bate joc pur și simplu.

Dacă pe Vladimir Putin îl numește ”inteligent”, pe președinții europeni și pe cel ce i-a preluat fotoliul de la Washington i-a criticat, spunând că sunt ”atât de proști”.

Sâmbătă seară, la marea convenţie anuală a conservatorilor americani, la Orlando (Florida), notează AFP, Donald Trump s-a dezlănțuit.

”S-o facă bucăți”

NATO, a spus el, „dă dovadă de orice în afară de inteligenţă” lovind Rusia cu sancţiuni în loc să decidă „să o facă bucăţi, cel puţin din punct de vedere psihologic”.

„Problema nu este că Putin este inteligent, pentru că, desigur, este inteligent”, a transmis el.

„Adevărata problemă este că liderii noştri sunt atât de proşti”, a spus el, dând vina pe „slăbiciunea” succesorului său Joe Biden pentru invadarea Ucrainei de către Rusia.

O trage pe spuza lui

De asemenea, el l-a caracterizat pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, ca fiind „un om curajos”, afirmând în acelaşi timp că preşedintele ucrainean l-ar fi disculpat de scandalul care a dus la primul său proces de destituire.

„După cum înţelege toată lumea, acest dezastru oribil nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă alegerile noastre nu ar fi fost trucate”, a mai afirmat fostul preşedinte în discursul său de 86 de minute, reluând una dintre marotele sale preferate, dar fără a aduce nicio dovadă.

Îl umilește și pe Mark Zuckerberg

Omul de afaceri republican de 75 de ani şi-a atras cele mai multe aplauze când a taxat ca „prostie” faptul că democraţii se prezintă ca un partid al democraţiei şi când a povestit că fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, „venea la Casa Albă şi mă pupa în fund”.

El a făcut aluzie la o eventuală candidatură în 2024, ca atunci când a spus: „Am făcut-o de două ori şi o vom face din nou”, prezentând înfrângerea sa din 2020 ca pe o victorie, dar a lăsat publicul în incertitudine în ce priveşte dorinţa sa de a îl provoacă personal pe Joe Biden pentru următorul mandat prezidenţial.

Citește și

Chirilă despre Zelenski: ”Rolul vieții”