--> -->

Trump despre Putin: ”Cu mine, nu ar fi fost”

Conflictul din Ucraina a escaladat într-un război, care înspăimântă nu doar vecinii europeni, ci întreg mapamondul.

Joi în zori, 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, declanșând cel mai înfricoșător conflict din ultimele decenii, armele și bombele fiind însoțite de declarații războinice de ambele părți.

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a făcut o afirmație controversată și intens dezbătută peste ocean, întrucât a considerat drept ”geniu” strategia preşedintelui rus, Vladimir Putin, cu privire la Ucraina.

Totodată, a criticat gestionarea crizei de către succesorul său Joe Biden, scrie AFP, din care citează Hotnews.ro.

”Nu ar fi făcut așa în administrația Trump”

„Am spus, este geniu”, a declarat miliardarul republican într-un podcast conservator. „Cât de deştept este”, a adăugat fostul preşedinte despre Vladimir Putin, lăudând în trecere relaţia sa cu liderul rus.

Apropierea dintre cei doi a fost în trecut subiectul unor puternice critici. Subliniind că îl cunoaşte „foarte bine” pe Vladimir Putin, Donald Trump a mai apreciat într-un comunicat că liderul rus „nu ar fi făcut niciodată sub administraţia Trump ceea ce face acum”.

Denunţând modul în care succesorul său Joe Biden gestionează conflictul, el a spus că „nu a existat absolut niciun motiv pentru ca situaţia care se desfăşoară în prezent în Ucraina să aibă loc”.

”Devine și mai bogat”

Donald Trump, care cochetează cu posibilitatea de a reveni în cursa pentru Casa Albă la proximele alegeri, a calificat pe de altă parte ca „slabe” sancţiunile adoptate pentru moment de administraţia Biden.

„Sunt nesemnificative în comparaţie cu cucerirea unei ţări şi a unor terenuri situate strategic”, a acuzat fostul preşedinte.

„Putin nu numai că obţine ceea ce şi-a dorit întotdeauna, dar devine din ce în ce mai bogat datorită avântului gazelor şi petrolului”, a adăugat el.

Citește și

Diana Șoșoacă: ”Am fost în Lacul Lebedelor”