--> -->

Trucuri învățate de Dana Săvuică de la bunica ei: ”Te trezești în fiecare dimineață cu cinci minute mai devreme decât el”

Dana Săvuică, 53 de ani, este o femeie de afaceri fost manechin de elită din România anilor „90 și prima femeie din țara noastră care a pozat pentru Playboy, celebra revistă pentru adulți.

În prezent travel-blogger, frumoasa blondă a făcut o serie de dezvăluiri cu ocazia depănării unor amintiri din viața sa, cu ocazia emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D.

Trucuri de „școală veche” de la bunica

Frumoasa blondă străbate mapamondul în multe vacanțe de vis, unele dintre ele „barter” cu diverse companii în afacerea sa, și are un parteneriat romantic reușit alături de Răzvan Enescu, după un mariaj eșuat după 23 de ani de căsnicie.

Autoarea unui citat celebru, „femeia la 50 de ani nu este cu un picior în groapă”, Dana Săvuică a mărturisit, amuzată, ce trucuri a învățat-o bunica ei, pentru a menține flacăra iubirii aprinse alături de alesul inimii sale.

„Bunica avea patru clase primare, era de la țară, dar era superinteligentă.

«În fiecare zi din viața ta, te trezești cu cinci minute mai devreme decât partenerul tău, te duci la baie, îți dai cu ruj, îți ciupești obrajii, așa era pe vremea aia, eventual cu o picătură de parfum, apoi te întorci în pat, așa se trezește omul lângă tine!». Acesta e cel mai bun sfat”, i-a povestit Dana lui Denise Rifai.

”Eu sunt încărcată din vină vizavi de fiica mea”

Fostul model a trecut peste momente delicate din viața ei, acum a spus că este împlinită: „M-am detașat de gura lumii, mi-a păsat, am făcut pași contra fericii mele! De exemplu, trebuia să fac pasul de a divorța mai repede, îmi vedeam copilul crescând cu ceartă și mediul toxic.

Fata mea (n.red Julie, 29 de ani) îmi spune că nu ar vrea să se căsătorească! Eu sunt încărcată de vină fiindcă a văzut ceva în mediul acela. Nici eu nu mai cred în căsătorie, asta sunt eu, dar nu trebuie să fie ea. Acum, mă pot bucura de mine așa cum sunt eu, femeie la vârsta mea”.

A povestit cum vede relația cu iubitul său, Răzvan Enescu: „Este un bărbat asumat. Noi ne-am cunoscut acum 30 de ani. De când voiam să mergem la facultate și eram la meditații împreună. Doar că eram timizi amândoi. Apoi, el a plecat în America, iar de mine știi ce-am făcut.

Avem o relație onestă, deschisă, el mă ia așa cum sunt. Lucrul pe care i l-am spus atunci când ne-am conectat ca bărbat și ca femeie: «Ia-mă așa cum sunt, sunt o fire liberă, dar sunt foarte loială. Dacă ai încredere în mine, este OK!». Ne-am conectat foarte frumos”.

O lecție și de la Jane Fonda

„Rețeta tinereții fără bătrânețe este să faci dragoste zilnic, să faci sex cu multă pasiune!”, a spus, nonșalantă, Dana Săvuică.

„O, Doamne! Citez vorbe ale unor femei pe care le admir. Jane Fonda, la 80 de ani, spune despre sex că este acel ingredient care-i alimentează viața și vivacitate. Și Cher… Am luat și eu astea de la ele. Nu vorbim de sexul cantitativ, ci de face dragoste cu persoana potrivită. Simți scântei, nu mai contează cum arată corpul tău, dacă ți-au mai apărut trei riduri pe față. Nu suport falsitatea, prefer să-mi spună în față orice, decât să-mi zâmbească, iar pe la spate… Pot înțelege orice, dar să nu mă minți. Da, am fost înșelată, clar! Și eu am înșelat, cel puțin cu gândul. Cu fapta? O doamnă nu spune niciodată!”, a reacționat Dana Săvuică.

Bune maniere și 10 la sută din câștig

Și o pildă din partea unei femei de succes din România. „Apropo de diamante, știu o vorbă de-a mamei: «Că e diamant, sau este sticlă, dacă ai o atitudine potrivită de lady, poți fi și cerșetoare, tot o ladu rămâi!

Trebuie să investești în educație, în bunele maniere». Doar cu tupeu merge până la un punct. Acum, sunt destul de chibzuită. Înainte, când eram tânără, alergam după cai verzi pe pereți, îmi plăceau bunurile materiale, pe care le cumpăram din banii mei.

Zece la sută din ceea ce câștig, iau și mă bucur de ei la shopping, chit că-mi cumpăr o prostie! Pe ceilalți, îi drămuiesc, îi investesc, știu cum e să nu ai bani, să ai nopți nedormite, să ai stresul acela al lipsei banilor și nu vreau să mai ajung niciodată, absolut niciodată, în momentul acela”, a conchis Dana Săvuică.

Citește și

NATO cere Rusiei să-și retragă trupele din Transnistria: sprijin pentru Republica Moldova