--> -->

Trenul ”Orient Expres” a ajuns în România

Celebrul tren de epocă, care leagă Parisul de Istanbul, a intrat duminică în țară pe la Curtici, județul Arad, și va ieși marți pe la Giurgiu, a anunțat luni compania CFR Infrastructură, pe pagina de Facebook.

Ultima oară, Orient Express a traversat România în anul 2019.

Unde va opri

”Pe teritoriul României, gările Sinaia și București Nord sunt principalele obiective feroviare, în care pasagerii coboară din luxoasa garnitură, pentru vizitarea unor obiective istorice de pe teritoriul țării noastre”, a transmis CFR Infrastructură.

Trenul, care are o istorie de 139 de ani, a intrat în România duminică, pe la Curtici, la ora 17:24, și a ajuns luni la București Nord, la 15:24, pe ruta Arad – Radna – Ilia – Deva – Simeria – Șibot – Coșlariu – Teiuș – Sighișoara – Brașov – Sinaia – Ploiești Vest.

Marți dimineață, la ora 10.00, trenul va pleca din București Nord spre Ruse, Bulgaria, pe ruta Videle – Giurgiu Nord, și apoi Istanbul.

Orient Express se va întoarce în București în 3 septembrie și va porni pe 4 septembrie prin Chitila – Ploiești Vest – Sinaia – Brașov – Sighișoara – Coșlariu – Teiuș – Simeria – Ilia – Arad – Curtici.

Experiență de lux

Vagoanele trenului Orient Express sunt tractate în România de câte două locomotive. Prețul unui bilet pentru o călătorie de șase zile ajunge la 17.500 de lire sterline (circa 19.000 de euro), potrivit site-ului oficial Luxury Trains.

Traseul istoric al trenului şi programul pasagerilor Orient Expres sunt organizate de compania Venice – Simplon Orient Express.

Citește și

”Phoenix” i-a cântat la masă lui George Simion, la nuntă. Nicu Covaci, concert privat pentru liderul AUR