--> -->

”Transfer” la Dinamo: în loc de jucători, mutare în staff-ul tehnic!

Florin Marin, 70 de ani, va fi viitorul transfer al lui Dinamo! Reputatul tehnician va întări staff-ul lui Ovidiu Burcă.

Florin Marin ar urma să devină un consilier cu atribuții de director tehnic pentru „câini”. Nu este o mare surpriză, totuși, întrucât Ovidiu Burcă are o relație de decenii cu cel ce i-a fost antrenor și la Universitatea Craiova, și la Dinamo.

”Avem o relație bună”

„Am o relație bună cu el (n.red cu Ovidiu Burcă). Am mai fost la antrenamentele lui, suntem prieteni de atâția ani. Normal, ne mai dăm sfaturi. Nu am ce comenta acum vizavi de acest subiect”, a replicat Florin Marin pentru GSP.ro.

„Profesorul e mentorul și prietenul meu”, a punctat antrenorul „câinilor”. Rămâne de văzut cum va funcționa în continuare colaborarea dintre cei doi. Între ei exista o comunicare și înainte, mâine echipa se pregătește să plece la Oradea, pentru o dublă esențială, cu FC Bihor în Cupa României și cu UTA în Liga 1.

Florin Marin foarte apreciat de Victor Pițurcă, un rol important în calificarea la Euro 2008

Florin Marin era extrem de apreciat și de fostul selecționer Victor Pițurcă, acesta din urmă având foarte mare încredere în ideile colaboratorului său.

De fapt, Marin este considerat, a recunoscut și Pițurcă, unul dintre cei ce au influențat calificarea României la Euro 2008, când olteanul era antrenorul naționalei tricolore.

Unul dintre cei mai longevivi antrenori din fotbalul intern, Florin Marin nu a mai stat pe banca tehnică din 2017, când a plecat de la CS Mioveni. El a avut și două mandate ca antrenor principal la Dinamo.

A mai fost în două perioade la Dinamo

În vara 2002, când „lotul Nețoiu”, de 12 jucători, a sosit din Bănie în Ștefan cel Mare, printre ei și Ovidiu Burcă, apoi în 2006 ultima oară, două perioade agitate la nivelul echipei și al clubului, cu certuri interne uriașe.

În 2006, a încheiat ediția pe locul 3, după 11 meciuri. Ar fi dorit să continue munca în Ștefan cel Mare, dar conducerea a dorit să se rupă de tot ceea ce ținea de Gigi Nețoiu așa că l-a concediat pe antrenor și l-a adus pe Mircea Rednic, la primul său mandat în alb și roșu.

Ovidiu Burcă apreciere maximă pentru Florin Marin: „Am avut această onoare de a-l avea ca mentor”

”În momentele dificile, o idee te poate ajuta enorm. Florin Marin este un antrenor atât de modern în idei și în principii! Este frapant uneori… Îl auzi pe Guardiola vorbind de anumite lucruri despre care acest om ne învăța pe noi acum 20 și ceva de ani! Un om mult subevaluat, de la care fotbalul românesc ar avea atât de multe de învățat.

Florin Marin e un om pe care lumea nu-l cunoaște cu adevărat, la adevărata lui valoare. Este un om care a stat lângă mine, un om care este în continuare lângă mine și vreau să-i mulțumesc!

Un om extraordinar și eu mă bucur că am avut această onoare să poată să-mi fie mentor. E unul din punctele forte pe care eu le-am avut, în detrimentul altor tineri care se apucă de meserie”, a dezvăluit Burcă despre Marin la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, a lui Ioanițoaia.

Citește și

Actrița Emilia Popescu urmează vorbele lui Florian Pittiș: ”Dacă mergi fără să cânți de bucurie pe stradă”