Transfer de națională pentru Dinamo

După înregimentările lui Adrian Caragea, Cătălin Cîrjan, Alexandru Roșca și Kennedy Boateng, Dinamo se pregătește de transferul unui fundaș stânga, variantă în mandatul lui Edi Iordănescu la prima reprezentativă: Raul Opruț (26 ani).

N-a reușit în Belgia, a revenit în Liga 1

În sezonul trecut, acesta a evoluat pentru Hermannstadt (19 partide, un gol și o pasă decisivă) și pentru Kortrijk, echipă din Belgia, unde nu a reușit să se impună, fiind împrumutat înapoi la Sibiu în mercato-ul invernal.

Conform site-ului de specialitate transfermarkt, Opruț este cotat la jumătate de milion de euro. A crescut în Italia, la academiile celor de la Chievo și Genoa, debutând în fotbalul mare tot în peninsulă, la Albissola.

A ajuns în România în vara lui 2019, fiind o piesă de bază în angrenajul sibienilor de la acel moment. În mercato-ul estival de anul trecut, în urma unor prestații extrem de apreciate, a ajuns în Belgia, la Kortrijk, însă nu a reușit să se impună, fiind împrumutat înapoi la Sibiu, însă împrumutul său la formația lui Marius Măldărășanu a expirat, însă Dinamo se pare că a intrat pe fir.

4 selecții la prima reprezentativă

Acesta s-ar fi înțeles deja cu Dinamo, urmând ca mutarea să fie oficializată în cel mai scurt timp, notează playsport.

Raul Opruț a strâns patru selecții la prima reprezentativă, fiind debutat chiar de Edi Iordănescu pe data de 17 noiembrie 2022 (România – Slovenia 1-2). În partidele de pregătire din martie, cu Irlanda de Nord și Columbia, Opruț a fost folosit timp de 87 minute contra sud-americanilor pe Metropolitano.

În sezonul trecut, pe postul de fundaș stânga, Dinamo s-a bazat pe doi fotbaliști „under”, Antonio Bordușanu și Costin Amzăr, însă o posibilă venire a lui Opruț ar spori siguranța defensivă în angrenajul lui Zeljko Kopic. Până în acest moment, „câinii” s-au despărțit de nu mai puțin de 12 fotbaliști.

Citește și

Tinovul Mare de la Poiana Stâmpei, prea frumos, în inima Moldovei