Transfer de Champions League la Dinamo! ”Vreau să mai joc 2-3 ani, vreau la cel mai înalt nivel”

Dinamo București a dovedit încă o dată că este un brand respectat la nivel național și internațional. Drept dovadă, astăzi, când a fost anunțată o mutare de 5 stele, care ar fi monopolizat atenția mass-media dacă ar fi fost la fotbal. Roș-albii l-au transferat pe Valentin Ghionea, contract pe 2 ani, extrema dreaptă care revine după 13 ani în Ștefan cel Mare să joace la cel mai înalt nivel, în Champions League.

Dinamo a câștigat 4 titluri la rând și l-ar fi cucerit și pe al 5-lea dacă ar fi fost discernământ în cadrul FRH. Valentin Ghionea are un palmares extraordinar în Champions League, a marcat doar în această ediție 64 de goluri pentru Sporting Lisabona, fiind golgeterul echipei în Liga Campionilor. Într-un interviu acordat ProSport, Valentin Ghionea, 36 de ani, a precizat de ce a vrut să revină la Dinamo. ”Sportiv, pentru că echipa își dorește să continue în Liga Campionilor dacă va primi acel wildcard. Și familia și-a dorit să ne întoarcem, au contat și problemele de la Sporting. Au probleme financiare, au fost mai mulți factori care au contat în luarea acestei decizii. Am ales Dinamo și eu mă bucur, pentru că am mai fost aici două sezoane, mi-a plăcut. Acum cred că o să fie la fel de bine, clubul își dorește performanță și asta se vede. Vreau să mai joc 2-3 ani pentru Dinamo, vreau să arăt că se poate și în România să faci performanță la cel mai înalt nivel”, a declarat Ghionea.

Handbalistul a remarcat nivelul la care a ajuns Dinamo: ”Mie mi se pare că a progresat pas cu pas, nu au forțat niciodată mai mult decât s-a putut. Au făcut lucrurile într-un fel sănătos, mi s-a părut că își doresc performanța și până la urmă au reușit într-o oarecare măsură. Dar eu cred că se poate mai mult, să ajungă chiar în primele opt din Europa. De ce nu?

Orice este posibil acolo, în fazele superioare. În primul rând, trebuie ca Dinamo să primească un wildcard de la Federația Europeană și după aceea orice se poate întâmpla. Din punctul meu de vedere ar trebui ca Dinamo să primească acest wildcard. În primul rând pentru faptul că este cea mai bună echipă din România, chiar dacă nu i s-a acordat titlul. Apropo de acest lucru, este o nedreptată, era clar că Dinamo era cea mai bună, era lider detașat, nici nu se punea problema că altcineva va câștiga campionatul. Cred că Federația Europeană va lua și asta în considerare, că Dinamo este într-un progres, îndeplinește toate condițiile în afara rankingului de țară.

Are suporteri, plasament bun al Bucureștiului cu aeroport, tot ce este nevoie, un buget stabil în ultimii ani. Cred că ar fi nedrept ca Federația Europeană să aducă o formație de pe locul 2, de exemplu, cum este Sporting. Chiar și Pick Szeged, de ce nu, fiind vicecampioană nu ar merita să primească înaintea echipei Dinamo, care este pe locul 1. Sperăm ca Federația Europeană să ia o decizie corectă în privința lui Dinamo. Personal, eu îmi doresc să mai joc măcar 2 ani în Liga Campionilor, să ajung la 15 sezoane!”.

Citește și

Klaus Iohannis a convocat ședința CSAT!

No Comments Yet

Comments are closed