Trăim pentru a spera la Euro 2024! Victorie pentru tricolor

Penalty ratat chiar de căpitanul tricolorilor, Stanciu, în minutul 61, cu un om în plus mai bine de o repriză, tocmai vedeta kosovarilor, Muriqi, fiind eliminată în minutul 42, într-un meci enervant de lung și prins în hățișurile politically correct.

România – Kosovo 2-0, sănătate și noroc!

Și golul izbăvitor al lui Nicușor Stanciu, din minutul 84, bară-gol, după driblingurile lui Moruțan și o fază prelungită. Un gol care a făcut Arena Națională să cânte. Ulterior, Mihăilă (90+2) a eliminat orice altă emoție, după ce a izbit mingea, după o pasă a lui Rațiu.

Practic, duelul la care au asistat aproximativ 30.000 de oameni s-a întins pe durata a două zile!

Meciul a fost întrerupt în minutul 18. Jucătorii au fost trimiși la vestiare la ora 22:06 și au reluat jocul la ora 22:55.

Faza care putea să ne dea liniștea mai devreme

În minutul 58, Florinel Coman a căzut în careu, „centralul” Delajod a dictat penalty. Kosovarii au protestat vehement, așa cum s-a întâmplat și când s-au considerat ofensați de scandările și banner-ul galeriei ”Uniți sub tricolor”. Analiza din camera VAR a confirmat decizia din teren.

Nicolae Stanciu (61) și-a luat un elan mic, a tras în stânga portarului. Muric a respins în corner. În partea secundă, jucătorii noștri au atacat, surd, încercând să bage mingea în poartă. Multă dorință, puțină minte! Dar, cu multă atitudine, mai multă decât luciditatea, România a reușit să dea lovitura pe final de meci.

Final nerecomandat cardiacilor

Dramatismul a fost oferit și de ratarea lui Alibec în minutul 87, dar, în cele din urmă, s-a dictat ofsaid. Moruțan (88) s-a jucat și mai rău cu emoțiile noastre, dar omul a schimbat cursul echipei. Un minut mai târziu a ratat Alibec.

Finalul nu a fost recomandat cardiacilor, mai ales că s-au trezit și kosovarii, ajutați de câteva erori defensive ale noastre. Horațiu Moldovan a fost la post.

Israel a învins în minutul 90+3!

O altă veste proastă pentru tricolori a venit din Israel, unde echipa gazdă a smuls victoria în minutul 90+3, în fața Belarusului. Dintr-un șut deviat! După doar 0-0 la pauză, Elveția a trecut la pas de Andorra, scor 3-0.

Pentru Kosovo au jucat și Florian Loshaj, ex-Poli Iași, și Albion Rrahmani, actualul vârf al Rapidului.

Citește și

Simona Halep și Mouratoglou, război total!