--> -->

Traian Băsescu, somat să părăsească vila de protocol până azi: ”În caz contrar va fi evacuat”

Traian Băsescu are orele numărate în vila de protocol din strada Gogol, acolo unde locuiește alături de familie. RA-APPS anunță că termenul de eliberare a vilei de protocol de către fostul președinte al țării expiră pe 1 iunie.

Într-un comunicat emis marți, 31 mai, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) precizează că fostul președinte are termen până miercuri, 1 iunie, să elibereze vila de protocol din strada Gogol.

Conform instituției de stat, în caz contrar, va fi formulată în instanță o acțiune de evacuare a lui Traian Băsescu.

Oficial

Reamintim faptul că, după decizia de colaborare cu fosta securitate anunțată de magistrați, fostul șef de stat a rămas fără drepturile de fost președinte. Acestuia i-a fost retrasă paza și a fost somat să părăsească vila de protocol.

”Termenul de eliberare a imobilului – reședință oficială situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1, transmis dlui. Traian Băsescu prin notificarea nr. 1.145, expiră în 5 zile de la data luării la cunoștință de către acesta, respectiv în data de 01.06.2022.

În situația în care imobilul nu va fi eliberat și predat, după expirarea termenului menționat, Regia Autonomă ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) va formula acțiune în evacuare la instanța competentă, conform dispozitiilor legale”, a transmis, marți, RA-APPS.

RA-APPS mai adaugă în comunicat că face ”toate demersurile prevăzute de lege în vederea obținerii titlului executoriu pentru eliberarea de către fostul președinte Traian Băsescu a reședintei oficiale, asigurându-se totodată că sunt respectate toate dispozițiile legale în materie, precum și drepturile fundamentale și constituționale, respectiv dreptul la viața intima, familială și privată, drepturi garantate de Constituție oricărui cetățean al României”.

Cum explică Traian Băsescu întârzierea

Săptămâna trecută, Traian Băsescu a explicat că nu s-a mutat încă din vila de protocol pentru că nu este gata apartamentul pe care l-a achiziționat.

Fostul președinte a mai adăugat că a primit recent notificarea de la RA-APPS, în care se spune că trebuie să evacueze imobilul, şi că un executor judecătoresc se va ocupa de procedură, dar că nu i s-a dat un termen.

”Nu știu, depinde…În primul rând, n-am semnat contractele pentru energie electrică, pentru gaze. În al doilea rând, am comandat o mobilă, o bibliotecă, trebuie să pun și cărțile undeva.

Eu sper să fie o plecare civilizată, chiar dacă oamenii politici din România s-au arătat atât de lași. Au ținut să facă legi pentru mine, după ce nu am mai avut putere politică la interior.

Cât timp s-au înfruntat cu mine n-au fost în stare de nimic. După ce n-am mai fost activ în politica internă, și-au arătat vitejia. Bravi bărbați ai țării! E strâns aproape tot”, a declarat Traian Băsescu, pe 25 mai.

Citește și

Irinel Columbeanu: ”Am o părere bună despre Mr. Pink”