--> -->

Traian Băsescu a răspuns unor acuzații incendiare: ”Asta e soluția corectă”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a evitat aparițiile publice, în ultimele luni, dar a decis să rupă tăcerea.

Acuzat de Robert Negoiță, edilul Sectorului 3, că este în spatele mafiei imobiliare din București, care, printre altele, ar fi comandat incendiul din parcul IOR, Traian Băsescu a negat acest lucru și a spus că soluția corectă este schimbarea PUZ-ului din București.

Cum a contraatacat Traian Băsescu

„Soluția corectă este modificarea Planului Urbanistic General, să declare această zonă drept ”zonă verde” și să fixezi un coeficient de utilizare a terenului de 5%”, a spus Traian Băsescu, la România TV.

El a precizat că, în Planul Urbanistic General, era zonă de dezvoltare urbană, destinată construcțiilor.

„Dacă-l declari ”zonă verde”, vei putea aduce apă ca să uzi spațiul verde, să tragi energie electrică și să faci facilitățile specifice unui parc. Îi tot spuneți parc, dar nu are alei, sunt cărări ca-n lanul de porumb. Acest lucru trebuie rezolvat prin limitarea planului de construcție” a precizat fostul președinte al României.

Acuzațiile lui Robert Negoiță: ”Băsescu cu toți ai lui!”

Într-un interviu acordat Bugetul.ro, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, l-a acuzat pe Traian Băsescu că este în spatele mafiei imobiliare din București.

”(Considerați că mafia imobiliară se află în spatele acestui incendiu?) Da! Am spus-o explicit de atâtea ori: Da! Este mafia retrocedărilor ilegale din București și din România, patronată de știți dumneavoastră de cine!

De Băsescu cu toți ai lui! Ca să fie explicit. Vedeți cine a retrocedat Baza de la Voinicelu… Parcă ”Voinicelu” se numea. Tot componentat Parcului IOR. Cine a retrocedat ăsta, un primar pus de cine ș.a.m.d. Toate nenorocile astea”, a acuzat edilul Sectorului 3.

Citește și

Elena Udrea a răbufnit din spatele gratiilor: ”Se face că nu vede”