--> -->

Cât de important e Irobiso pentru Dinamo

Dinamo a avut sâmbătă după-amiază un amical cu Zimbru Chișinău, scor 2-0, ”câinii” punctând după golurile lui Irobiso și Moura.

Doi dintre cei patru jucători aduși de la Gaz Metan, ultimii sosiți în ”haită”.

Alt aluat decât Stoican

Dusan Uhrin a scos în evidență faptul că elevii săi repetă aceleași greșeli din campionat, nu s-a sfiit să o spună public (detalii aici), din nou.

Spre deosebire de Flavius Stoican, care le ținea partea jucătorilor, doar că aceștia din urmă nu răspundeau cu rezultate pe teren. Cehul a vorbit deunăzi despre lipsa pregătirii fizice și numărul consistent de accidentări de care echipa are parte.

Totuși, un lucru este evident. Jucătorii sosiți de la Gaz Metan sunt și pregătiți fizic, produc un plus la Dinamo! S-a observat și în meciurile din Liga 1 în care au jucat. Irobiso și Moura au marcat pentru Dinamo în meciul de verificare și dau consistență pe posturi care au creat numeroase probleme în actuala ediție!

Sunt ”zmei” pe lângă ce avea Dinamo

O veste îmbucurătoare este faptul că atacantul Christian Irobiso ar putea fi liderul din ofensivă al unei echipe care a avut de suferit teribil pe zona de atac. Vârful nigerian are forță, are atitudine, a dat gol. Ceea ce este bine în condițiile în care Azankpo și Ivanovski sunt în continuare accidentați.

Dacă atacantul macedonean ar putea reveni în două săptămâni, cu Azankpo sunt probleme mari. Nu se știe dacă va mai juca în această primăvară, utilitatea transferului este zero barat! Și când te gândești că s-a insistat atât de mult pentru aducerea internaționalului din Benin de la Dunkerque.

Și Moura un mare câștig

Irobiso a dovedit că are o pregătire fizică remarcabilă și în meciul cu Sepsi, atât în atac, cât și în apărare, el evoluând 20 de minute în centrul defensivei pe final de meci. ”Bagă materiale”, are forță, este ceea ce are nevoie Dinamo ca să aibă șanse să continue în Liga 1, cel mai probabil, în urma unui baraj de menținere/promovare.

După ce a încercat tot felul de soluții, unele SF, în banda dreaptă, Gabriel Moura a dovedit că este un jucător pe care se poate pune baza. Și a marcat un gol spectaculos în amicalul cu cei din Republica Moldova.

Citește și

Mihai Călin l-a luat la țintă pe Dan Puric