Tradiții de Ziua Îndrăgostiților: teoria mărului tăiat pe din două

Ziua îndrăgostiţilor sau Valentine’s Day este sărbătorită anual pe data de 14 februarie în întreaga lume.

Această sărbătoare a prins contur odată cu trecerea timpului, și a consumerismului, şi a devenit un simbol al iubirii şi romantismului. Românii mai au Dragobetele pe 24 februarie.

De la americani, cu drag

Valentine’s Day este una dintre cele mai așteptate zile din an de către toate cuplurile de îndrăgostiți. Această sărbătoare le oferă încă un motiv de a-și exprima sentimentele, este o zi dedicată iubirii în care se oferă cadouri şi se fac declarații.

Ziua Îndrăgostiţilor este celebrată diferit de fiecare țară, unde există o serie de obiceiuri și tradiții, iar cei care le vor urma vor avea o viață foarte frumoasă împreună.

Valentine’s Day este o sărbătoare foarte apreciată de americani, dar cu timpul, mai multe state au adoptat această sărbătoare a iubirii, respectând-o cu strictețe în fiecare an. Fiind o sărbătoare care datează de foarte mulți ani, de ea se leagă o serie de tradiții și superstiții.

Ce să faci și să nu faci azi

Cea mai cunoscută dintre ele este cea legată de tăierea unui măr în jumătate.

Se spune că îndrăgostiții ar trebui să taie un măr pe 14 februarie și să numere semințele pe care le găsesc la mijlocul lui. Acest lucru le va arăta câți copii vor avea în viitor.

Această practică este din ce în ce mai folosită în ultimii ani de către cuplurile care își doresc să aducă pe lume un copil.

Totodată, rodia reprezintă simbolul fertilității. Oamenii care își doresc să aibă un copil în anul ce urmează, sunt sfătuiți să mănânce acest fruct de Ziua Îndrăgostiților.

În aceasta zi nu este bine să te cerți cu persoana iubită.

De Valentine’s Day nu este bine să îți pierzi o mănușă. Se spune că cine va găsi acea mănușă îți va fura inima.

De Ziua Îndrăgostiților nu este bine să oferi flori din cale. Acest gest aduce ghinion.

Citește și

Liviu Dragnea, informație bombă: George Simion este consiliat de Sebastian Ghiță