--> -->

Toți locuitorii orașului trăiesc într-un bloc VIDEO

Toți locuitorii orașului trăiesc într-un bloc, iar ca să ajungi acolo trebuie să treci printr-un tunel. Se întâmplă asta în Alaska, iar localitatea se numește Whittier. Clădirea are oficiu poștal, școală, biserică, magazin și chiar și secție de poliție!

Whittier, orașul unde toți locuitorii orașului trăiesc într-un bloc

Whittier se află la 100 de kilometri de Anchorage, cel mai mare oraș din Alaska. Orașul este înconjurat de ghețari și munți înzăpeziți. A fost supranumit „cel mai ciudat oraș din Alaska”, asta pentru că toți cei 272 de locuitori trăiesc într-o singură clădire de 14 etaje, în care au toate facilitățile.

Clădirea, Begich Towers, cunoscută anterior sub numele de Hodge Towers, este, de asemenea, conectată la o școală printr-un tunel sculptat în partea laterală a unui munte.

„Oamenii cred că este ciudat. Dacă aș avea un singur cuvânt, aș spune că este magic“, a spus Anna Dickerson, o localnică din Whittier.

Blocul are 150 de apartamente

Whittier a fost dezvoltat inițial de armata americană și a fost folosit ca port militar și bază logistică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Whittier este accesibil, deși este destul de îndepărtat. Există o singură cale de intrare și ieșire din oraș. Pentru a ajunge în localitate cu mașina, mașinile traversează un tunel de trei kilometri pe sub un munte, care se închide noaptea. De asemenea, se poate ajunge în orașul în care oamenii trăiesc într-o singură clădire și cu trenul.

Orașul este în prezent un punct de lansare popular pentru croaziere, chartere, caiac de mare și pentru feribotul de stat din Alaska, fiind, de asemenea, poarta de intrare în Prince William Sound, o croazieră populară pe ghețari care vă poartă în jurul celui mai mare ecosistem marin intact din America.

Citește și:

Ziua Florii de Colț, simbol al dragostei