--> -->

Torje va părăsi țara: ”Mă voi muta în Spania”

Fost internațional României, Gabriel Torje, fotbalist cu un CV bogat, care cuprinde echipe din țări precum Italia, Spania, Turcia, Rusia și Grecia, dezvăluie că vrea să părăsească România în anii următori!

Mijlocașul lui Dinamo plănuiește să se stabilească în Spania alături de familia sa, țară în care a evoluat pentru Granada în sezonul 2012/2013, apoi pentru Espanyol în 2013/2014.

Torje, care și-a pierdut tatăl la începutul lunii februarie, are multe dezamăgiri legate de țara natală, consideră că statul român sprijină mult prea puțin persoanele care au parte de decese în familii.

”Să nu ne cunoască nimeni, să nu mai dăm explicații”

”Mi-a plăcut în Spania, mai mult ca sigur mă voi muta acolo peste 2-3 ani. Vreau să-mi iau familia și să mergem acolo, să stea toată lumea liniștită. Ar fi mai bine, să nu ne mai cunoască nimeni, să nu mai dăm explicații toată ziua.

Îmi doresc să mă stabilesc în Spania, acolo am prieteni, cunoștințe, este locul în care am fost cel mai des în vacanță, locul în care m-am simțit cel mai bine după România”, a spus Torje la Playsport Live.

”Respectul statului e de 50 de milioane”

”Tata a lucrat 40 de ani în România, iar statul îi dă ajutor de înmormântare 50 de milioane. Merită să rămâi în țara asta? Atât întreb.

Statul îți face pensie 6 milioane, pe caz de boală, iar la finalul vieții, când moare omul, îți dă 50 de milioane, când coșciugul este 40 de milioane. Nu mai zic dacă nu ai groapă, că nu mai îngropi pe nimeni! Mai merită să rămâi în România? Nici prosoape nu poți cumpăra, nu-ți ajung banii de prosoape, lumânări și tot ce-ți trebuie.

Nu m-am gândit niciodată că o țară în care un om lucrează în 3 schimburi și își rupe picioarele și mâinile pentru stat – că a lucrat la firme de stat, în electricitate – are un «respect» de 50 de milioane. Nu zice nimeni să-i dai 200.000 de euro, sau milioane de euro, că ar rămâne copiii să se bată pe ei. Dacă sunt prea mulți bani se bat neamurile pentru ei, așa e la noi.

Nu este un mesaj manifest, este ceea ce simt”, a concluzionat fotbalistul.

Care e situația la nivelul țării

Pentru ajutorul de deces poate aplica în cazul decesului asiguraților, pensionarilor sau membrilor familiei care nu erau asigurați / pensionari la data decesului.

Acesta este în valoare de 6.095 lei în cazul decesului asiguraților și pensionarilor, și 2.550 lei în cazul decesului membrilor de familie ai asiguraților sau pensionarilor.

Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, ajutorul de deces poate fi încasat de o singură persoană: soțul supraviețuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul sau oricine dovedește că a suportat cheltuielile generate de deces.

Citește și

Viorica Dăncilă, decizie extremă: ”Radical”