--> -->

Torje e bun pe promisiuni la Dinamo: ”Așa va fi data viitoare”

Gabriel Torje (32 de ani) este optimist că Dinamo va reveni în lupta pentru trofee odată cu ridicarea noului stadion, având declarații mai mult decât optimiste la finalul meciului cu FCSB (0-3).

Fotbalistul pe care Cornel Dinu l-a comparat cu un ”burger”, autorul unei ratări imense la 0-1, în prima repriză a derby-ului, continuă să promită lucruri mari fanilor formației din Ștefan cel Mare.

”Dinamo se va bate la campionat”

Gabriel Torje crede că lucrările de demolare vor începe în următoarele luni și că Dinamo va aborda următorul derby cu FCSB dintr-o altă postură, de pretendentă la titlu, cu zeci de mii de fani în spate.

”Sunt convins că în martie sau aprilie vor începe lucrările, iar la următorul derby Dinamo se va bate la campionat și va juca pe un stadion nou, care va fi plin”, a afirmat Torje la zona mixtă, după Dinamo – FCSB 0-3.

Scenariul propus de Torje are șanse infime de a se adeveri. În cazul în care Dinamo nu retrogradează, următorul derby cu FCSB pe care l-ar găzdui ar avea loc tot în acest an, sau cel mai târziu la începutul anului viitor.

Așadar, lucrările de demolare a actualului stadion și de ridicare a noii arene ar trebui să fine finalizate în mai puțin de un an, termen nerealist.

CNI a estimat că lucrările vor dura între 18 și 24 de luni, iar costul investiției se va ridica la aproximativ 90-100 de milioane de euro.

Torje, în septembrie: ”Dinamo va fi în play-off”

Declarația curajoasă a lui Torje este ultima dintr-o serie de afirmații extrem de optimiste ale fotbalistului. În septembrie 2021, după FCSB – Dinamo 6-0, Torje spunea că „este ultima dată când Dinamo va mai fi văzută așa pe teren. Atât timp cât voi mai fi eu aici, toată lumea va muri pe teren din minutul 1 până în 95” și că „Dinamo va fi în play-off, veți vedea”.

”E dureros, am pregătit jocul într-un fel, dar s-a schimbat totul în secunda 45. Așa e fotbalului, neprevăzutul intervine tot timpul. A trebuit să alergăm, să luptăm, să încercăm să egalăm. S-a rupt jocul la acel cartonaș roșu.

Trebuie să mergem mai departe, cu capul sus. Trebuie să fim conștienți că o vom scoate la capăt. S-au făcut schimbări, au fost aduși jucători. Avem o echipă valoroasă, ne lipsește omogenitatea, dar cred că în 2-3 săptămâni vom fi la nivelul nostru maxim.

E dificil să pierzi cu FCSB, dar nu pot să îi felicit, să le urez baftă pentru campionat. Cred că ei nu s-ar bucura dacă am rămâne în Liga 1, ci dacă am retrograda”, a declarat mijlocașul despre meciul împotriva vicecampioanei.

Citește și

Vasile Astărăstoae: acest vaccin poate submina și mai mult încrederea publicului în toate vaccinurile