Torje a explicat care este salariul solicitat în Liga 1: ”Am avut suma asta din Malta, dar aștept”

Gabriel Torje a luat în calcul să revină în Liga I, poate chiar al treilea ”mandat” la gruparea din Ștefan cel Mare, acolo unde a jucat până în 2011, când a plecat la Udinese pentru 5 milioane de euro, apoi în 2018.

Mijlocașul de 32 de ani este dorit de către roș-albi, însă ”câinii” nu-și pot permite să-l atragă cu foarte mulți bani pe bănățean. Mai ales că Torjinio are pretenții financiare care, în acest moment, nu pot fi îndeplinite de către bucureșteni. Oricum, Torje nu este doar pe lista lui Dinamo, ci și a altor grupări din Liga 1.

“Nu am avut din Liga 1 din România nicio ofertă scrisă. Am avut discuții cu mai multe persoane, însă nimic concret. Nu m-a sunat nimeni de la Dinamo, niciun conducător de la niciun club. Doar am vorbit cu intermediari și cu doi antrenori.

Sunt echipe și de sus, și de jos, dar nu pot să vă zic acum ceva concret. E posibil să revin acum în Liga 1, în momentul de față, pentru că fac 32 de ani în noiembrie și doresc să stau acasă, mai aproape de familie.

Dacă va veni o ofertă egală sau cu o mică diferență față de cele din străinătate, pot să rămân în România. Am avut două oferte din străinătate până acum, refuzate. Nu era o sumă foarte mare, pot să vă zic și suma, era 14.000 de euro pe lună.

Am avut 14.000 de euro din Malta, e o locație frumoasă, de vacanță. Acolo voiam să semnez cel mult un an și jumătate. Păi faci 33 de ani, unde mai mergi? Dacă voiau 3 ani, e cu totul altceva, ai o siguranță.

Dacă mâine vine cineva din România și îmi dă 12.000-14.000 de euro, OK. Contează siguranța, dar m-am dus în Grecia cu siguranța că se plătește peste tot la ei. Și am stat cu banii și 6 luni”, a spus Gabi Torje la Fotbal Club.

A reafirmat faptul că nu va accepta niciodată o ofertă de la FCSB. Cu toate că ar fi de acord să meargă la U Craiova, în cazul unei propuneri.

“N-am avut niciodată ofertă scrisă. Am zis de două ori și repet: indiferent că se schimbă lucrurile, nu mă duc. Am zis în felul următor: nu am zis nu nimănui, cu această excepție. Nu am zis ”nu” Craiovei, dar cu siguranță că cei de la Craiova nu m-ar accepta venind de la Dinamo, însă în fotbal sunt jucători profesioniști.

Ianis Zicu a fost și la Dinamo, și la Rapid. În Turcia sunt jucători care au fost la toate cele 4 echipe mari, așa că nu am zis nu, nu am zis da. Deocamdată aștept. Atâta timp cât este cariera mea în joc, de ce nu?”.

Citește și

Noi detalii în cazul decesului Maicii Siluana Vlad. Unde va fi înmormântată