--> -->

Top 10 cele mai vizitate orașe din lume. Două sunt printre preferatele românilor

Dacă adori călătoriile trebuie să cunoști top 10 cele mai vizitate orașe din lume. Milioane de oameni le-au vizitat deja până acum și se bucură de o experiență unică. Pe locul 1, însă, avem o adevărată surpriză.

Bangkok, number one

Un studiu realizat de Mastercard prezintă top 10 cele mai vizitate orașe din lume. Specialiștii clasifică orașele în funcție de numărul total de sosiri ale vizitatorilor internaționali peste noapte și de cheltuielile transfrontaliere.

Totodată, mai este abordată și înțelegerea modelelor de călătorie internațională, dar și studierea modului în care acestea afectează economiile urbane.

Pe primul loc în top 10 cele mai vizitate orașe din lume este Bangkok, capitala Thailandei. Aproximativ 22 de milioane de vizitatori internaționali au ajuns aici. În ceea ce privește prețurile, putem spune că acestea sunt prietenoase.

O mare parte dintre vizitatori stau între 4 și 7 nopți aici. De asemenea, cheltuiala media ajunge undeva la 173 de dolari pentru o singură zi.

Paris și Londra completează podiumul

Locul 2 este ocupat de Paris, Franța. Peste 19 milioane de vizitatori au ajuns în acest oraș, arată travelness.com.

Iar pe locul 3 în top 10 cele mai vizitate orașe din lume avem tot unul din Europa. Este vorba despre Londra, capitala Marii Britanii. Deși Londra este unul dintre cele mai scumpe orașe din Europa, 19,10 milioane de vizitatori ajung aici, arată sursa citată.

Dubai, evident este și el unul dintre orașele adorate de străini. Tocmai în acest motiv, ocupă locul 4 în topul realizat de cei de la Mastercard. Turiștii sunt atrași de clădirile înainte, de deșert, dar și de alte oportunități pe care orașul le oferă.

Următorul loc este ocupat de Singapore. Aici, ajung aproape 15 milioane de vizitatori. Iar toată lumea se bucură de o experiență cu adevărat unică, luxoasă și nu numai. De altfel aici se găsește și unul dintre cele mai frumoase aeroporturi din lume, unul fabulos.

Kuala Lampur este următoarea în clasament. Capitala Malaeziei atrage aproape 14 milioane de vizitatori, arată sursa citată. Aici, turiștii se pot bucura de temple, moschei, dar și o vastă cultură malaeziană, chineză, dar și indiană.

Istanbul și Antalya în top 10

New York ocupă locul șapte în clasamentul realizat de Mastercard. Și nu e de mirare de ce peste 13.60 de milioane de vizitatori au ales această destinație. Restaurantele, dar și zgârie norii atrag un număr mare de persoane.

Pe locul opt avem orașul Istanbul din Turcia. Nu e nici departe de România, puțin peste 600 de kilometri, și de asemenea, oferă o experiență cu adevărat unică. Aici există numeroase moschei, un bazar generos, dar și zone încărcate de istorie.

Ultimele două locuri sunt ocupate de Tokyo, capitala Japoniei, dar și de orașul Antalya din Turcia. Conform studiului realizat de cei de la Mastercard, în Tokyo, 12,93 milioane de vizitatori au fost înregistrați.

Străzile sunt curate, clădirile sunt imense, iar orașul funcționează non-stop. De asemenea, spre deosebire de alte destinații, aici, electronicele inteligente și tehnologia convenabilă stabilesc standarde de viață incredibil de ridicate.

Iată că am ajuns și la Antalya, care i-a impresionat inclusiv pe români. Și vedete de la noi din țară aleg să meargă aici. E un oraș perfect pentru o escapadă romantică, dar și pentru un sejur de familie.

Dincolo de plajele superbe, străzile impresionează și ele. Totodată, orașul este așezat de-a lungul Rivierei Turcești. Iar pentru cei pasionați de istorie, Muzeul Suna & Inan Kaleici Kirac sau Muzeul Antalya sunt perfecte pentru a fi vizitate.

Citește și

Pe cine a învinuit CTP după ”dezastrul Crevedia”: ”Încă n-a declarat”