--> -->

Toma Cuzin, ”Firicel” din ”Las Fierbinți”, la mineriade: ”Să viziteze Bucureștiul și ni se spunea că sunt rockeri sataniști”

Toma Cuzin, 44 de ani, a făcut o incursiune, amuzantă în multe momente, în copilăria și tinerețea lui ”Firicel” din ”Las Fierbinți” cu ocazia podcast-ului lui Mihai Bobonete, ”Da Bravo!”, tocmai colegul său din serial.

A trecut prin toate meseriile

A lucrat în mină, apoi a făcut vreme de trei ani dansuri populare la ”Doina Gorjului”, un program extrem de epuizant, arătându-i lui Bobonete că încă mai stăpănește mișcările și acum după două decenii.

A prins mineriadele din 1996 și din 1997, într-una a fost miner, în a doua era în corpul de jandarmi! Până să devină actor a dorit să se facă preot, ”dorința lui mamaia, Dumnezeu s-o ierte! Mă și vedeam popă, să țin predica toată”.

”Când eram mineri, mulți voiam să vedem Bucureștiul, în primul rând, apoi ni se băga în cap că studenții ne iau salariile, de aceea aveam chef de bătaie, așa eram influențați.

Ni se băga în cap că studenții sunt rockeri, sataniști! N-am venit, totuși, la București, fiindcă am zis: ”Ori îi bat, ori mă bat!”. Prima oară, eu eram miner și frate-miu jandarm, îți vine să crezi?! Dincolo de glumă, a fost o mare prostie! Când n-ai educație și cultură, te duc unii încotro vor ei”, a povestit Toma.

”Azi, aș muri în trei zile în mină”

Cuzin a făcut box și atletism, iar la 11 ani a plecat de acasă: ”Să nu-i mai trezesc din somn când veneam de afară! M-am mutat singur într-o garsonieră. Făceam sport, îmi spălam, îmi călcam singur. Visul meu era să merg în Legiunea Străină. De la un fault, la fotbal, când am intrat tare și mi-am luat și-o palmă. ”Lasă că mă întorc eu și vă arăt vouă!”.

L-am studiat pe Bruce Lee pe casete video. Îi copiam toate mișcările. Făceam flotări, sport. Când am terminat în 1995 liceul de reparații și întreținere utilaj minier unde puteam să mă angajez, când se dădea afară pe capete?! Am mers de bunăvoie la mină. Azi, aș muri în primele trei zile doar la gândul că lucrez acolo. Atunci, eram fericit că muncesc”.

”Dacă nu știi hora, nu pupi fata”

Ulterior, a ajuns dansator la ”Doina Gorjului”, povățuit de iubita lui de atunci: ”Am făcut și o școală pentru așa ceva. Dacă nu știi să dansezi, să joci o horă, nu mai pupi o fată!

Sau dacă dansezi cu alta, care nu e a ta, s-ar putea să dansezi pentru ultima dată. Patru ore pe zi de cursuri, ”foarte grei pași în suitele de dans”, muncă epuizantă artistică, vreme de trei ani”.

Citește și

Sorin Cîmpeanu recunoaște că este înjurat de părinți, zilnic: ”Primesc sute”