Țiriac: ”M-aș băga în fotbal doar cu nenea Lucescu”. Replica lui Il Luce

Mircea Lucescu (78 de ani) a confirmat că s-a întâlnit cu Ion Țiriac (84 de ani) și au discutat despre posibilitatea de a investi în fotbal.

Sâmbătă, Ion Țiriac a susținut o conferință la patinoarul de la Otopeni și a recunoscut că ar investi la un club de fotbal, în special la Dinamo, doar cu Mircea Lucescu alături.

Iar tehnicianul, care e liber de contract în prezent, a lăsat gândurile fanilor să zboare, a spus că vor mai fi discuții în acest sens, el și Țiriac dorind revitalizarea sportului în România.

Mircea Lucescu a confirmat discuția cu Ion Țiriac despre Dinamo

„Am avut o întâlnire şi am discutat. Vom vedea, ne gândim. Suntem doi oameni care se respectă extraordinar şi pe care îi leagă, aşa, o istorie de cel puţin 55-60 de ani, de când am început să-l urmăresc eu pe el, el pe noi.

Chiar dacă nu apare la meciuri, venea la meciurile noastre peste tot. Este foarte ataşat și de culorile echipei naţionale. Şi pe unul, şi pe altul ne-a interesat evoluţia sportului românesc. Încercăm să ne dăm seama din nou de ce… Talentul e acelaşi, nu s-a întâmplat nimic. Suntem construiţi pentru a face sport”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit Orange Sport.

Ion Țiriac: „M-aș băga în fotbal doar cu nenea Mircea Lucescu”

”Am avut un prânz extraordinar de plăcut, am stat chiar vreo două ore, cu un prieten de-ai mei, care știe mai mult fotbal ca mine. L-am întrebat de Dinamo. Nenea Mircea mi-a spus despre ce e vorba.

Dacă mâine dimineață, la vârsta pe care o are, Mircea Lucescu îmi zice: «Tabula rasa, facem o echipă care să se numească Dinamo Brașov, Dinamo Tărlungeni, un Dinamo», la asta m-aș băga cu nenea Mircea Lucescu. Cu toate că în fotbal sunt lucruri pe care nu le înțeleg.

Nu sunt megaloman, nu sunt rasist, nu sunt naționalist, dar nu înțeleg cum ai un regulament care zice că 13 din 20 de jucători pot fi străini. Păi, românii mei unde joacă dacă sunt străini în lot?

Aș face niște reguli destul de drastice, prin care i-aș ajuta pe tineri să sară treapta de la Divizia D până la o divizie regulară. În Europa sunt 5 sporturi: fotbal, fotbal, fotbal, fotbal, apoi vine tenisul. Noi suntem foarte în urmă, chiar la prima divizie”, a declarat Ion Țiriac.

Citește și

Internat în spital, Traian Băsescu vorbește cu dificultate