Țiriac despre Putin: ”Trebuia să ne vedem”

Miliardarul Ion Țiriac a povestit că a fost aproape de a-l cunoaște personal pe Vladimir Putin, dar întâlnirea nu s-a mai materializat din diverse motive.

Fostul mare sportiv român Ion Țiriac a vorbit recent despre situația tensionată de la granițele României. Afaceristul a povestit că a fost foarte aproape să se întâlnească personal cu Vladimir Putin.

Cei doi aveau programată o întâlnirea la un ceai în capitala Austriei, Viena, așa cum a dezvăluit românul. În cele din urmă, întâlnirea a picat, asta deoarece afaceristul a trebuit să meargă în altă parte.

Pe Trump îl cunoaște

”Nu l-am cunoscut (n.r. întrebat dacă l-a cunoscut pe Putin) cum l-am cunoscut pe Trump. Știți foarte bine că Putin este președintele de onoare al Federației Internaționale de Judo.

Eu și Năstase trebuia să mergem să luăm ceaiul cu el la Viena acum 4-5 ani, dar eu a trebuit să plec să-mi văd familia și nu l-am cunoscut pe domnul Putin”, a spus Țiriac, potrivit gsp.ro. Pasajul respectiv îl puteți asculta și vedea la minutul 53:00.

”Putem juca un rol mult, mult mai înalt”

În ceea ce privește războiul care are loc în estul Europei, care a înfricoșat lumea, Țiriac spune că țara noastră ar putea să joace un rol mult mai important.

”Noi putem să jucăm un rol mult, mult, mult mai înalt. Într-o formă de diplomație, decât într-o formă belică. Suntem foarte aproape de Rusia. Și ca istorie, de atâtea sute de ani, tot mereu am avut de-a face cu rușii, rușii, rușii… Nu știu, când o începe Putin să spună ‘România și Polonia’… Suntem foarte aproape!

Nu mi-e teamă pentru că sper că rațiunea prevalează. Că o fi Biden, că o fi Putin, NATO, domnul Geoană… Însă trebuie ținut cont că noi suntem cei mai aproape geografic! Eu sunt ăla cel mai aproape”.

Citește și

CTP: ”Suntem în război cu Rusia”