--> -->

Tinerii fotografi români cuceresc Parisul

Circulation(s) Festival este organizat în Paris, iar scopul acestuia este să promoveze tineri fotografi europeni. În acest an, spre deosebire de precedentele ediții, fotografii vor fi dintr-o singură țară: România. Trei proiecte deosebite vor fi dezvăluite în cadrul acestui eveniment. Trei proiecte la care au lucrat 4 fotografi.

Primul se numește Povești post-industriale și este semnat de Ioana Cârlig. Născută în București, Ioana și-a început cariera cu un aparat Zenit. Fotografiile sale sunt puternice, creative și emană entuziasm. Descrierea îi aparține. Proiectul care va fi expus la Paris a început în 2012.

Frații Mihai și Horațiu Șovăială merg în capitala Franței cu un proiect care readuce în memorie perioada de dinainte de 1989 și ale cărei urme se mai văd și acum. Cei doi au utilizat… diapozitive. Vă amintiți cum arătau? Frații Șovăială le-au utilizat și le vor prezenta francezilor amatori de fotografie. Al treilea proiect care ia drumul Parisul este cel al Feliciei Simion și este unul cu influențe etnografice. Este un pas normal în cariera Feliciei, care a terminat Universitatea de Arte din București.