Timișoara, fascinantă în orice anotimp. Hotel Boavista, perfect pentru vizitarea orașului și călătorii de afaceri

Timișoara este perla Banatului. Orașul de la care a pornit Revoluția are un magnet pentru turiști. Nici nu este de mirare, dacă punem pe o listă toate atracțiile orașului. Timișoara este într-o continuă dezvoltare, însă are puncte fixe care trebuie bifate de oricine ajunge în municipiul de pe Bega.

Centrul este, la orice oraș, o carte de vizită. Iar Timișoara stă foarte bine la acest capitol. Spațiul dintre Catedrala Metropolitană și Operă este unul de relaxare și descoperire, în același timp.

Catedrala Metropolitană Sfinții Trei Ierarhi, Timișoara
Catedrala Metropolitană Sfinții Trei Ierarhi, Timișoara
Interiorul Operei Naționale Române, Timișoara

O plimbare prin centrul Timișoarei are un efect liniștitor instantaneu. Zumzetul plăcut al trecătorilor, marea de porumbei care animă spațiul din fața Operei și nenumărate flori de acolo te rup de problemele zilnice și te transportă în altă lume. Fațadele clădirilor din Centru se renovează, astfel că la finalul lucrărilor vor fi adevărate bijuterii, unde se pot preda lecții de arhitectură.

Piața Libertății, o bijuterie a Timișoarei

Din Centru, se ajunge foarte ușor în alte două piețe minunate. Piața Libertății a fost redesenată în ultimii ani și este acum un spațiu aerisit și ofertant.

Piața Libertății în prezent
Piața Libertății în trecut

Piața Unirii, cea mai veche din Timișoara

De acolo, în doar 2-3 minute, se ajunge în Piața Unirii. Aici se găsesc clădiri colorate într-o paletă diversă. Conturată în stil baroc, Piața Unirii este cea mai veche din Timișoara și găzduiește clădiri monumentale, precum Catedrala Episcopală Ortodoxă Sârbă, Domul Romano-Catolic, Palatul Baroc, Monumentul Sfintei Treimi, dar și Fântâna cu apă minerală. În plus, densitatea de terase din această Piața o face foarte populată și agreată.

Piața Unirii, Timișoara
Piața Unirii, Timișoara
Piața Unirii, Timișoara

Domul Romano-Catolic din Piața Unirii iese foarte ușor în evidență. A fost construit între 1736-1774, în stil baroc, și are 9 altare, dar și o orgă în stilul Ludovic al XVI-lea. Sculptorii, pictorii și arhitecții din Viena care au participat la construcția clădirii i-au dat acesteia un farmec specific capitalei Austriei de acum.

Palatul Baroc, aflat tot în Piața Unirii, este printre cele mai frumoase clădiri din România. Inițial, a fost reședințe guvernatorului. Acum este gazda Muzeului de Artă Timișoara, care include colecții extraordinare de pictură.

Palatul Baroc, Timișoara

Castelul Huniade în prezent Muzeul Banatului

Revenind lângă Centru, găsim Muzeul Banatului (sau Castelul Huniade), cel mai vechi monument al Timișoarei. A fost construit între anii 1443-1447 de către Iancu de Hunedoara. De-a lungul vremii a suferit tot felul de modificari, cea mai importantă având loc în 1856, când s-a refăcut fațada principală. A fost reședință nobiliară, cazarmă de artilerie și, acum, muzeu.

Castelul Huniade, Timișoara

Parcul Rozelor este o altă atracție a Timișoarei, aflată la 2 minute de mers pe jos de Catedrală. Cum îi spune și numele, este un rai al trandafirilor, care înmoaie orice inimă.

Dacă aveți copii, puteți alege să vizitați și Grădina Zoologică. În aceeași zonă este și Muzeul Satului Bănățean. După ce le descoperiți, va puteți întoarce în Centru, pentru o cină pe malul Begăi.

Muzeul Satului Bănățean
Cină la unul din restaurantele de pe Malul râului Bega

Unde te cazezi: Hotel Boavista, locul perfect aproape de centru

Și cum primul lucru care-ți vine în minte atunci când vrei să vizitezi un oraș este unde să te cazezi, noi vă recomandăm Hotel Boavista, aflat la doar 15 de minute de mers pe jos de centrul Timișoarei. Pentru detalii și rezervări sunați la numărul de telefon 0256 309409 sau accesați pagina hotelboavista.ro.

Situat în imediata vecinătate a Centrului Regional de Afaceri Timișoara, a Stadionului Dan Păltinișan din Timișoara și a Sălii de Sport Constantin Jude hotelul este amplasat într-o locație privelegiată ce vă invită la relaxare și destindere la doar 1,5 km de centrul orașului.

Vă stau la dispoziție 12 apartamente și 48 de camere duble și/sau single care se remarcă prin interiorul modern și spațios special concepute spre a a oferi cel mai înalt grad de confort, o atmosferă intimă și plăcută.

Hotelul construit și inaugurat în anul 2002 și complet renovat în anul 2018 cu un interior modern și elegant, dispune de o sală de fitness, saună, restaurant și un Centru de Conferințe cu patru săli cu o capacitate ce variază intre 10 și 400 de persoane, complet utilate și echipate.

Restaurantul La Vendetta vă așteapta într-o ambianță plăcută cu un meniu care contopește într-un mod armonios preparatele bucătăriei internaționale cu cele specific locale.

Oaspeții beneficiază de internet gratuit de mare viteză, de parcare gratuită, acces gratuit la sala de fitness și saună și multe alte facilități pentru a oferi o experiență unică și complet personalizată pentru fiecare oaspete.

Astfel, Boavista este alegerea perfectă dacă vreți să vizitați Timișoara, vă deplasați în interes de afaceri sau participați la un eveniment sportiv, fiind un hotel modern într-un oraș cosmopolit și efervescent.

Citește și

ULTIMA ORĂ Gigi Becali e disperat, vrea un fotbalist al lui Dinamo!

No Comments Yet

Comments are closed