Timișoara este ”Capitala Europeană a Culturii”: ”Arătăm întregii lumi potențialul pe care îl are orașul”

Concerte, expoziții, dezbateri, proiecții și spectacole de lumină. Asta cuprinde programul cultural de astăzi din Timișoara, care marchează debutul de Capitală Europenă a Culturii, informează Agerpres.
Un an

”Este o şansă extraordinară de a arăta întregii lumi potenţialul pe care îl are Timişoara, care devine, timp de un an, o mare scenă culturală internaţională”, transmite Primăria Municipiului Timişoara.

Vineri, de la ora 13.00, la Filarmonica Banatul va avea loc lansarea unei emisiuni filatelice speciale cu tema ”Timişoara – Capitală Europeană a Culturii”.

La evenimentul din Piaţa Unirii, ”Sărbătorim Deschiderea”, au fost aşteptaţi până la 16.000 de timişoreni şi vizitatori.

Accesul la evenimentele din pieţele centrale este gratuit

Tot gratuit este şi transportul în comun, pe toată durata week-end-ului 17 -19 februarie. Peste 100 de oficiali de rang înalt din 41 de ţări vor fi prezenţi la Timişoara în weekendul deschiderii oficiale a Capitalei Europene a Culturii.

Casa Regală a României va fi reprezentată de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, şi de Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, iar comisarul european Adina Vălean va înmâna oraşului premiul „Melina Mercouri” al Comisiei Europene, care se acordă capitalelor europene ale culturii.

Citește și

Tanczos Barna spune că Ucraina încălcă legea dacă adâncește canalul Bâstroe din Delta Dunării: ”Vom împiedica”