--> -->

The Travel: Transilvania, cea mai recomandată ca destinație de vacanță de iarnă!

”Călătorii care ajung în România ar trebui să meargă și în afara Bucureștiului și să includă Transilvania în planurile lor”, este sfatul pe care îl dă publicația The Travel în articolul cu recomandări pentru această iarnă.

Castele și orașe

Pe lista celor zece destinații, alături de orașe din Transilvania, se mai află locuri din țările scandinave, dar și din Slovenia și Cehia.

”Castelul Bran este un must-go pe tot parcursul anului, dar arată magic atunci când este acoperit de zăpadă. Regiunea are multe orașe incredibile, iar călătorii care își propun să exploreze piețele de Crăciun ar trebui să se îndrepte spre Cluj, Sibiu și Brașov”, mai spun jurnaliștii de la The Travel despre Transilvania, regiune pe care o clasează chiar pe locul 1.

Mai recomandă și pârtiile din Poiana Brașov, dar și Sighișoara, despre care menționează că este parte din patrimoniul UNESCO.

Ce alte destinații europene mai sunt

Bruges, Belgia, este o altă recomandare pentru vacanța de Crăciun.

Recomandarea de pe locul al doilea este Bruges, orășel din Belgia, ”printre cel mai bine conservate orașe medievale de pe continent, potrivit National Geographic.

Pe locul trei se clasează Zermatt, un oraș din Alpii Elveției. Locul este renumit în rândul schiorilor datorită pârtiilor sale excelente și a numeroaselor piste. Acest oraș-stațiune este plin de hoteluri și restaurante de lux.

”Apropo, acestea sunt momentul și locul perfecte pentru a încerca specialitățile de brânză elvețiană”, scrie The Travel.

Destinații pentru schi și spa

Pe locul patru clasează Viena – Austria, pentru târgurile sale de Crăciun și balurile de la Palatul Imperial din ianuarie și februarie.

”Orașul este, de asemenea, capitala mondială a muzicii clasice, iar vizitatorii pot asista la un concert la Palatul Schönbrunn. Cei care visează să asiste la un concert de operă pot cumpăra bilete la Wiener Staatsoper sau îl pot urmări gratuit pe un ecran mare în aer liber”, mai spune publicația de călătorie.

Apoi, recomandarea de pe locul cinci este Bergen, Norvegia, oraș care a inspirat regatul magic din animația ”Frozen”. Călătorii pot face o croazieră pe fiordul Mostraumen sau să schieze. Următoarele orașe din top sunt Veneția – Italia, Lacul Bled din Slovenia, Reykjavík – Islanda, Praga – Cehia și casa lui Moș Crăciun din Rovaniemi, Finlanda.

Citește și

Petrecere cu ”șpriț și lăutari” în Trenul Regal, de 1 Decembrie. Casa Regală: ”Blasfemie”