Termenul de finalizare a lucrărilor la rețeaua de termoficare din Capitală se prelungește. Nicușor Dan: „Câteva zile”

Locuitorii din blocurile Bucureștiului lăsate fără apă caldă de lucrările la rețeaua de termoficare mai au de așteptat până la rezolvarea situației.

Termenul de finalizare a lucrărilor se prelungește, a declarat, marți, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, citat de Adevărul.ro.

Primarul: „Câteva zile după 11 august”

Compania Termoenergetica a întrerupt pe 1 august furnizarea apei calde în mai multe zone din Capitală, pentru efectuarea unor lucrări majore pe conducta Magistralei 3 Sud și într-unul dintre cele mai importante cămine din rețeaua de termoficare a Capitalei.

În prezent, sunt afectate 5.000 de imobile, cele mai multe aflându-se în sectoarele 2, 3 și 4.

Nicușor Dan a declarat marți, într-o conferință de presă, că termenul de finalizare a unei lucrări din Sectorul 3 va fi prelungită cu câteva zile peste termenul inițial, stabilit pentru 11 august.

Este o lucrare amânată de foarte mult timp. E un cămin în strada Releului, pe magistrală, dat în funcțiune în 1968 și pentru care nu s-au mai făcut lucrări. Pentru a nu fi în situația din iarna 2020, de a avea două sectoare fără apă, 2 și 3, s-a luat decizia ca această lucrare să fie făcută simultan cu oprirea planificată a CET Sud.

Termenul de finalizare, 11 august, o să mai fie prelungit cu câteva zile”, a reacționat edilul șef al Capitalei.

Ce împiedică bunul mers al lucrărilor

Primarul general a precizat că aprovizionarea cu apă caldă și căldură din CET Grozăvești depinde de o lucrare efectuată în sectorul 1 de compania energetică. Termenul de finalizare a acesteia este pe 10 august.

„Când ei vor face asta, cu apă caldă din Grozăvești, o să putem deservi zona de Nord, Aviației, Floreasca, din sectoarele 1 și 2”, a adăugat primarul Capitalei.

Citește și

Amendă minimă, reclamă maximă pentru Gheboasă! ”Vorbiți cu Victor Ponta, dacă se poate”