--> -->

Tatăl lui Bogdan Gigină, reacție în lacrimi după achitarea lui Gabriel Oprea: ”N-am crezut vreodată asta”

Prima instanță a decis că ministrul de interne aflat în mașină atunci când antemergătorul său, polițistul Bogdan Gigină, a murit din cauza vitezei, e nevinovat.

Achitat!

Fostul ministru de interne Gabriel Oprea a fost achitat în dosarul în care era acuzat de ucidere din culpă în cazul polițistului Bogdan Gigină, a hotărât luni, 6 martie, Tribunalul București.

Imediat după decizie, tatăl lui Bogdan, Cornel Gigină, a reacționat pentru Libertatea. În lacrimi, părintele băiatului mort în 2015, la 28 de ani, a spus că decizia este una ”profund nedreaptă”.

”Ce să mai zic?! Sunt dezamăgit profund. E cea mai mare nedreptate. N-am crezut că i se va da vreodată achitare acestui inculpat”, a spus Gigină.

”Asta au și așteptat”

”La câte probe am depus, la câte probe au găsit și au depus avocații, este imposibil, e o decizie imposibil de luat”, a continuat bărbatul. Gigină senior a insistat că este ”cea mai mare nedreptate” pentru fiul său, ”care și-a pierdut viața la 28 de ani, când avea toată viața înainte”.

”Au tot amânat la nesfârșit, de șase ori de când au rămas în pronunțare până au luat decizia, asta au și așteptat, să fie mai puțin timp până se prescrie”, a mai declarat Cornel Gigină.

El a conchis că sumele de bani oferite drept daune morale, 100.000 de euro pentru părinți și 250.000 de euro pentru fosta soție, ”sunt nimic”.

Nu-l interesează banii

”Nici nu mai discut. Nu discut despre altceva. Nu mă mai interesează banii, ci dreptatea pentru acest copil.

Se va prescrie pe 20 octombrie, știm, dar noi mergem înainte și vom face apel”, a punctat Gigină senior.

Un singur condamnat

Tribunalul Bucureşti a decis luni achitarea fostului ministru de interne Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă în cazul morții lui Bogdan Gigină.

Singurul condamnat în acest proces a fost Petre Mazilu, administratorul firmei care n-a semnalizat groapa, 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. Sentința, care nu e una definitivă, vine după 7 ani de la accidentul în care tânărul polițist şi-a pierdut viața.

Fapta de care e acuzat Gabriel Oprea se va prescrie în toamna acestui an, spun surse judiciare.

Citește și

Zăpăcesc elevii. Cum va fi vacanța de Paște de anul viitor