--> -->

Tatăl adolescentei de 15 ani care a murit în blocul prăbușit din Turcia: ”Am sperat că pot să-mi salvez «prințesa» cu mâinile goale”

Fotografia lui Mesut Hançer, 49 de ani, care și-a pierdut fiica, pe Irmak, 15 ani, a mișcat întreaga lume.

Ghemuit între ruinele unui bloc din orașul Kahramanmaraș, unul dintre cele mai afectate de cutremurul care a lovit luni Turcia și a făcut zeci de mii de victime, bărbatul ține strâns mâna fiicei sale moarte.

Durerea cutremurătoare a mamei

Bild l-a găsit pe părintele care și-a pierdut ”prințesa”. La întâlnirea cu reporterii germani, Mesut încă purta jacheta portocalie din fotografia devenită cunoscută pe toate planetă. O cruce de lemn marchează mormântul fiicei lui. Iar numele ei este abia lizibil sub numărul 380: Irmak.

Mesut, soția Gülseren și fratele Berkay sunt la cimitir. Mama plânge și strigă: ”Te rog să ne spui că ești în viață!”.

”Eram deja la brutărie, dis-de-dimineață, când pământul s-a cutremurat”, rememorează Hançer clipele traumatizante. Vocea lui este aspră când vorbește: ”Mi-am sunat soția. Mi-a spus că ea, cele două fiice mai mari și băiatul nostru sunt în siguranță“.

Cea mică a vrut să doarmă în casa bunicii, alături de verii veniți în vizită

Irmak, fiica lui cea mică, nu a dormit acasă în acea noapte, ci pe o canapea, în casa bunicii: ”Verii ei erau în vizită, a vrut să fie alături de ei”.

După cutremur, Mesut a sunat-o pe fiica lui, dar n-a răspuns nimeni. ”Am strigat către Dumnezeu: «Te rog, lasă casa întreagă!»”. Rugăciunile lui nu au primit răspuns. A ajuns la blocul în care înnoptase Irmak, o clădire cu 10 etaje din Kahramanmaraș, iar totul era la pământ.

A stat trei zile de veghe

”Am înnebunit de durere. Am sperat că pot să-mi salvez «prințesa» cu mâinile goale. Dar am fost neputincios. În cele din urmă, a trebuit să o abandonez sub dărâmături”, spune, printre lacrimi, părintele îndurerat.

Mesut a stat trei zile lângă fiica lui moartă, ținându-o de mână. Bărbatul și-a pierdut și doi frați în cutremur, iar mama lui încă zace undeva, sub dărâmături.

Citește și

Ion Țiriac și-a cumpărat loc de veci. Cu suma investită poți cumpăra un apartament în București