Țălnar susține că i-a adus pe Nicolescu și Voicu la Dinamo: ”Dar vor readuce echipa în Liga 2!”

Cornel Țălnar, fostă glorie dinamovistă, care a intrat în dizgrația fanilor după asocierea lui Pablo Cortacero și Dorin Șerdean, a trecut acum la contraatac.

Fosta extremă îi arată cu degetul pe Eugen Voicu și Andrei Niculescu și îi acuză de faptul că au îndepărtat toate gloriile de Dinamo prin comportamentul lor față de foștii mari fotbaliști ai roș-albilor.

”Am contribuit decisiv la convingerea lui Șerdean, mă consider vinovat”

„Nici nu vreau să mă gândesc că vine meciul ăsta cu Steaua (n.r FCSB). Cu toate că într-un derby te mobilizezi poate mai bine, totuși e diferență mare de valoare între jucătorii celor două formații. Iar vina este a acestor doi domni Nicolescu și Voicu, deoarece dânșii au permis să se întâmple la Dinamo niște lucruri care nu au nicio legătură cu marea performanță.

Acești oameni habar n-au de Dinamo și de meciurile memorabile făcute de acest mare club al României. Nu știu nimic despre suferința, istoria, dragostea pentru acest club.

Iar eu vreau să vă spun că am contribuit decisiv la convingerea lui Șerdean să le vândă pachetul acelor acțiuni și mă consider oarecum și eu vinovat că acest club a ajuns pe mâna lui Voicu și Nicolescu. L-am implorat pe Șerdean să le vândă lor pachetul de acțiuni.

Am făcut acest lucru, deoarece chiar am sperat că acești doi domni vor să facă ceva bun pentru Dinamo. Dar pe zi ce trece îmi dau seama că nu au bani și nici nu se pricep. Nu au nicio treabă cu ceea ce înseamnă Dinamo.

În primul rând, vreau să vă spun din startul discuției că mă doare foarte tare că gloriile acestui mare club al României au fost îndepărtate de la Dinamo. Nu mai este niciun dinamovist adevărat în club. Aaa, singurul care mai are treabă cu ceea ce eram noi pe timpuri ca și forță a României este Iulică Mihăescu, antrenorul secund al lui Burcă”, a declarat Țălnar conform Prosport.

„Toată lumea fuge de Dinamo!”

În continuare, Țălnar nu a ezitat sub nicio formă să îi „mitralieze” pe Nicolescu și Voicu.

„Băi, oameni buni, voi realizați că dacă nu eram eu, Ion Marin, Oneață, (n.red. – Augustin) Gică Mihali, Dinamo se ducea în faliment după retrogradarea aia de acum doi ani?

Ne-a rugat domnul Zăvăleanu să mergem să dăm o mână de ajutor la greu, iar dacă nu ne duceam se alegea praful de tot. Voi știți în ce situație se afla Dinamo atunci? Iar voi cum vă comportați față de noi? Vorbesc așa mai supărat, deoarece chiar mă doare de Dinamo, iar eu zic că nu este la ora asta un dinamovist pe lumea asta care să nu sufere pentru Dinamo.

Bine, nu erau încă veniți atunci Nicolescu și Voicu, dar sunt acum. Însă, cum poți tu ca și conducător să nu apelezi la un Dinu, Ion Marin, la un Gigi Mulțescu, un Orac, un Țălnar sau chiar la băieții ăștia mai tineri ca noi dacă de noi nu vă convine. Mă refer la un Lupescu, Kiriță, Prunea, Florentin Petre, Dănciulescu. Ei te pot ajuta cu un sfat, cu orice.

Cum poți să nu faci tu ca și conducător așa ceva? Vorbești de Mircea Lucescu? Păi, în halul ăsta ai ajuns? Arunci gogoșile astea pe piață? Niciodată Mircea Lucescu nu vine în condițiile actuale de la Dinamo și nici măcar nu stă să te bage în seamă.

Păi, dacă vrei să convingi un jucător sau un părinte de tânăr fotbalist să își aducă copilul la Dinamo, oamenii te întreabă de noi. Ai și tu prin club vreun fost mare fotbalist? Toată lumea fuge de tine. Iar în iarna asta dacă nu vor băga mâna serios în buzunar, ca să aducă șase – șapte jucători peste ce este acum în lot ca valoare, atunci vă spun încă de pe acum că retrogradarea este jucată.

Cu lotul actual, Dinamo nu se poate salva de la retrogradare. Nu a mai băut pe nimeni de vreo zece meciuri. Echipa este într-un blocaj din toate punctele de vedere”, a spus Țălnar.

Citește și

Mircea Badea, reacție după interviul dat de Marcel Ciolacu lui Dana Budeanu: ”Sper că nu l-a făcut așa”