--> -->

Susține că a fost păcălit să semneze cu Dinamo: ”Am plâns toată noaptea”

În vara lui 2011, Dinamo îl aducea pe Srgian Luchin, în vârstă de 24 de ani în acel moment, de la retrogradata Poli Timișoara.

Fundașul central cu 11 apariții în tricoul primei reprezentative nu a fost de acord cu mutarea, dar nu s-a putut opune înțelegerii dintre cele două cluburi. Srdjan spune că a fost cea mai grea noapte din cariera lui.

Voia la FC Vaslui

”La Timișoara a apărut o problemă, a fost retrogradată echipa în Liga 2, jucătorii începeau să plece. Eu eram pus într-o situație de a alege: să rămân în Liga 2 sau să merg în altă parte și să rămân în vizorul echipei naționale.

Despre transferul meu la Dinamo nici nu are rost să vorbim. Am fost chemat la club, eu știam că o să semnez cu FC Vaslui. Am mers la aeroport, am văzut că pe bilet era zbor către București. Am ajuns acolo, am fost dus direct la domnul Badea la birou. În seara aceea am semnat cu Dinamo.

Cărțile au fost făcute de conducerea de la Timișoara. Erau toate hârtiile, actul de transfer, totul pregătit. Eu trebuia doar să îmi pun semnătura. Țin minte că în seara aia am plâns. Eu consideram că mi s-a făcut o nedreptate. Era o rivalitate între Timișoara și Dinamo. Eu îmi doream oriunde altundeva, dar nu la Dinamo. Până la urmă am semnat.

Am avut o noapte albă atunci, am avut atâtea gânduri, am și plâns de ciudă. După nici o săptămână m-am întâlnit cu niște colegi senzaționali, au devenit niște prieteni foarte buni. Era un vestiar greu, cu Marius Niculae, Dănciulescu, Cătălin Munteanu, Pulhac, Moți, Dragoș Grigore. Un vestiar puternic.

M-au primit cu brațele deschise. Liviu Ciobotariu era antrenor. Cu dânsul și acum am o relație specială”, a povestit Luchin, 36 de ani, în podcastul ”Robert Dobai Show”.

S-a sfătuit cu selecționerul Pițurcă

”Înainte să semnez l-am sunat pe domnul Pițurcă. L-am întrebat ce îmi sugerează. Eram tânăr, aveam 24 de ani. Mi-a zis că dacă vreau să rămân în atenția echipei naționale trebuie să fac acest pas. Era mai greu din Liga 2. După un meci la Dinamo am fost chemat la națională”, a mai spus bănățeanul.

Srdjan Luchin s-a retras în anul 2021, ultima echipă din carieră fiind Universitatea Cluj. A mai evoluat pentru Botev Plovdiv, FCSB, Levski Sofia, CFR Cluj, Viitorul, Dunărea Călărași și Hermannstadt.

Citește și

Ursula von der Leyen vrea plafonarea prețului la gaz în UE: ”Temporar”