--> -->

Surprizele noilor transferuri de la Dinamo: ”Amândoi”

Dinamo s-a întărit astăzi, în ultima zi de transferuri din Liga 1, cu doi fotbaliști. Unul pentru compartimentul defensiv, altul pentru cel ofensiv.

Dacă în ultima zi de mercato în 2020, managementu iberic îi transfera pe Abdoulaye Ba și pe Aleix Garcia, între timp plecați de la echipă, unul la Moreirense, altul la Eibar, acum roș-albii i-au transferat pe portarul Gudmund Kongshavn (30 de ani) și pe extrema stângă Jonathan Morsay (23 de ani).

Norvegianul a jucat ultima oară pentru Aalesunds, echipă ce tocmai a retrogradat în liga secundă, primind 39 de goluri în 14 etape jucate. Suedezul a fost împrumutat până la vară de la Chievo Verona, el evoluând în 4 meciuri în actuala ediție.

Morsay a jucat ultima oară un minut pe 31 octombrie 2020, într-un meci cu Cosenza, dar de atunci a mai fost de patru ori rezervă la ocupanta locului 3 din Serie B. Kongshavn a evoluat ultima oară pe 22 decembrie 2020, la un duel al fostei sale echipe, când a primit trei goluri.

Ei au intrat de luni în programul de pregătire al lui Ionel Gane pentru derby-ul cu FCSB. ”Amândoi vor fi în lot. Sunt pregătiți fizic, cel puțin asta e prima impresie. Acum, depinde de planul tehnic al antrenorului. Dar pregătiți sunt”, au transmis oficialii echipei pentru doarromania.ro.

Chiar aceasta a fost ideea transferului, ca Dinamo să ia doi jucători ce se pot impune imediat, să joace încă de la primul meci. Astfel, au fost făcute și tranzacțiile precedente. Steliano Filip și Nepomuceno joacă, doar Blejdea este accidentat de câteva etape.

Morsay ar putea începe titular, rămâne de văzut dacă Gane va risca mizând pe Gudmund între buturi. Mai ales că Eșanu este eligibil U21, iar regula din campionat, cu doi ”under”, se impune și la Cupa României.

Citește și

Steliano Filip explică de ce s-a întors: ”Am simțit asta”