Surprize, surprize, Klaus Iohannis l-a însărcinat pe Dacian Cioloș să formeze un nou guvern. Cioloș: ”Este o onoare”

În urma consultărilor de astăzi, după moțiunea de cenzură în urma căruia Florin Cîțu a fost îndepărtat de la șefia Executivului. Klaus Iohannis l-a însărcinat pe noul lider al USR, Dacian Cioloș, cu formarea noului guvern.

Astfel, se rezolvă și criza de la guvernare, USR revine în prim plan după ce a părăsit coaliția și a contribuit la ”căderea” lui Cîțu. Aceasta după ce au existat opinii dure și din partea lui Klaus Iohannis la adresa celor din USR.

UPDATE Ora 19:10

Iohannis: ”Nu trebuie să dăm cu piciorul la această mare oportunitate”

Klaus Iohannis a oferit și el, la rândul său, o primă reacție după decizia de azi.

”La consultările pe care le-am avut astăzi cu formațiunile parlamentare, am subliniat care sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români: gestionarea pandemiei, creșterea prețurilor la energie și măsuri ca celelalte prețuri să nu atingă un nivel insuportabil pentru populație, pregătirile pentru perioada de iarnă.

În același timp, trebuie să nu dăm cu piciorul la această mare oportunitate care este PNRR și să beneficiem de fondurile europene semnificative aflate la dispoziția României. Dintre toate propunerile și abordările diferite cu care au venit partidele, după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură, am decis să îl desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș”, a explicat șeful statului.

Știrea inițială:

Cioloș: ”Suntem gata”

”Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern.

Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide.

Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.

Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.

Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”, a transmis Cioloș.

Citește și

Marcel Ciolacu, după consultări: ”PSD va lucra 24 de ore din 24”