Wave Resort

Surpriză: n-au renunțat la ideea de a cumpăra Dinamo! Ce se spune despre Herminio Menendez

Probabil, subiectul nu vă mai surprinde cu nimic. ”Telenovela spaniolă” continuă. După bălăcăreli în presa centrală, apoi în mediul online ce-a absorbit informațiile livrate de actorii piesei, reprezentantul lui Herminio Menendez, Toni Curea, a declarat astăzi că așteaptă un răspuns final de la Ionuț Negoiță. I-a dat, la rândul său, un termen: luni. Exact la o săptămână după ce Curea însuși, alături de asociații săi, trebuiau să vină cu răspunsul.

“Niciodată nu s-a ascuns nici un detaliu faţă de Negoiţă şi faţă de reprezentanţii PCH. Dimportrivă, am dat toate garanţiile cerute de Negoiţă, asta este o scuză, un joc pentru a accepta noi bancruta în totalite a lui Negoiţă”, a început Toni Curea discursul său, la Telekom Sport. ”Ne exprimăm încă o data dezamăgirea că ceea ce s-a dorit din partea noastră a fi o tranzacţie între doua părţi profesioniste s-a transformat într-un scandal mediatic. Rugăm a se observa că din partea noastră nu au existat nici scurgeri de informaţii “pe surse” şi nici atacuri directe (a se vedea intervenţiile acţionariatului şi ale suporterilor în presa încă dinainte ca negocierile să eşueze). Am apreciat însă necesar să ne apărăm imaginea în fata unor atacuri mediatice menite să ascundă faţă de suporterii lui Dinamo coaliţia dintre acţionariat şi auto-declaraţii reprezentanţi ai suporterilor”, a mai zis impresarul.

De ce n-au apărut spaniolii la negocieri? ”Pentru ca domnul Negoiţă sau reprezentanţii suporterilor sa vadă “la faţă” ofertanţii ar fi fost necesar ca aceştia să intre în carantina la intrarea în România 14 zile şi apoi la întoarcerea în Spania alte 14 zile. Un efort care nu era necesar, mai ales ca până să aflăm din presă nici nu am ştiut că aceasta ar fi o condiţie. Domnul Menendez nu este nici inexistent, nici falimentar, ci este, pe lângă cel mai medaliat sportiv spaniol şi membru CIO, un manager de fotbal cu rezultate excelente (a condus către performanţe deosebite atât Sporting Gijon, cât şi FC Sevilla). Şi implicarea dumnealui, repetăm, reiese din mandatul notarial acordat avocatului român. Societatea ofertantă (al doilea acţionar) nu este falimentară, dovada constituind-o extrasul de cont pe care ne-am oferit a îl prezenta acţionarului Dinamo. Menţionăm că reprezentant al societăţii este un reputat avocat din Spania, Eleuterio Gordaliza Sandoval.

3. Este oarecum ironic să citim că Dinamo nu se vinde către o societate cu capital social de 3.000 euro – cine cunoaşte puţin economie şi afaceri ştie şi faptul că nu exista nicio legătură între capitalul social şi capacitatea financiară a societăţii, dovada că Dinamo are capital social de 41 de milioane lei, dar nu are capacitate financiară să îşi plătească debitele acumulate”, a mai declarat Curea.

Citește și

Marcel Vela a explicat câți oameni au voie la nunți, botez și înmormântări. Care sunt diferențele