--> -->

Surpriză la Ministerul Sportului! Alexandru Dedu, favorit

Eduard Novak (46 de ani) nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor în Guvernul Ciucă. Ba, mai mult, ministrul Sportului a fost implicat și în diverse scandaluri. Motive suficiente pentru ca Nicolae Ciucă să își dorească o schimbare.

Bine văzut la ambele partide

Principalul favorit la funcția de ministru al Sportului este Alexandru Dedu (50 de ani), fostul președinte al Federației Române de Handbal, conform informațiilor Fanatik.

Fostul jucător de la Steaua, FC Porto sau Barcelona este extrem de bine ancorat politic, având susținere atât din partea PSD, cât și din partea PNL.

Dedu, care în luna aprilie a pierdut fără drept de apel în fața lui Constantin Din la alegerile pentru președinția FRH, și a creat relații solide în cei opt ani petrecuți în fruntea sportului pe semicerc și în perioada în care a fost vicepreședintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

”Mă bucur dacă am deranjat”

”Nu mă așteptam la un asemenea rezultat. Nimănui nu îi place să piardă, dar în momentul ăsta simt multă ușurare. FRH e o federație grea și te consumă. Mă bucur dacă am deranjat.

Deciziile pe care le-am luat conform programului meu au fost la limita suportabilității sistemului. Sper ca Din să vadă drumul pe care eu am dus handbalul. Uitați câte camere sunt aici. Alegerile de la handbal a fost subiectul lunii. Ăsta e un mare compliment pe care mi-l fac singur.

Sper să meargă pe același drum și să vadă, să dea o traiectorie, ca handbalul să rămână al doilea sport ca interes în România. Din punctul meu de vedere relațiile cu fostele glorii sunt arhicunoscute și rămân la fel”, a declarat Alexandru Dedu, după ce a pierdut alegerile pentru președinția FRH.

De ce e Eduard Novak pe făraș

Eduard Novak este cu bagajele făcute deoarece nu a ieșit deloc bine procesului de evaluare. Acestuia i se reproșează mai multe scandaluri în care a fost implicat în cele peste șapte luni de mandat.

Cel mai controversat moment al mandatului lui Eduard Novak a fost la o partidă de hochei România – Ungaria. La acest eveniment, ministrul Sportului a fredonat alături de tribuna imnul Ținutului Secuiesc.

Recent, oficialului UDMR i se impută că a semnat un ordin controversat prin care obligă echipele și sporturile de echipă ca 40% dintre sportivi să fie jucători români. Actul normativ a stârnit un val de nemulțumiri în lumea sportului românesc. Numeroase personalități și conducători de cluburi au luat poziție și l-au criticat dur pe Novak.

Citește și

Ciutacu, mesaj pentru premier: ”A secat fondul de rezervă?!”. Trimitere către Cătălin Chirilă și David Popovici