Suma uluitoare pentru care se vinde pe internet celebra carpetă ”Răpirea din Serai”

O carpetă c-o poveste… Celebrul covor „Răpirea din Serai” era o prezență comună în aproape fiecare locuință în perioada „Epoca de Aur”.

După un lung interval de uitare, această carpetă emblematică a revenit în atenția publicului și a început să fie găsită la vânzare pe platformele de internet, scrie adevarul.ro.

După opera lui Mozart

Imaginea reprezintă o scenă din opera omonimă semnată de Wolfgang Amadeus Mozart. Acțiunea se petrece în Turcia de astăzi, iar protagonistă este o tânără care a fost răpită din iubire din palatul lui Selim Pașa.

Această imagine a ajuns în casele românilor 200 de ani mai târziu.

„Mai mult de 40% din populaţia României cred că avea răpirea pe perete. Asta reprezintă o copilărie. A noastră. Toţi oamenii care au prins perioada comunistă ştiu despre această carpetă”, a declarat Adrian Rebenciuc, manager terasă, conform ziaruldeiasi.ro.

„Mi se pare că e o emblemă a unei epoci până la urmă. Cred că a venit să înlocuiască covorul ţesut în război, că tot avem aici un război, de bunicile noastre”, a declarat antropologul Cristina Tesar.

5.000 de lei, plus licitații

Cei care doresc să achiziționeze celebra carpetă cu „Răpirea din Serai” pot scoate din buzunar și 5.000 de lei. Conform sursei citate, o asemenea carpetă a fost, de asemenea, scoasă și la licitații.

Totodată, carpeta a fost în urmă cu un an obiectul principal al unei expoziții organizate de Muzeul Țăranului Român.

Citește și

Dani Oțil va prezenta noua emisiune-competiție de la Antena 1: ”La bine și la greu” de 50.000 de euro