--> -->

Sud-african, 600.000 de euro, noul fundaș de la FCSB

Clubul sud-african Kaizer Chiefs a anunțat transferul stoperului Siyabonga Ngezana (25 de ani) la FCSB. Fost internațional sud-african de tineret, Ngezana a jucat până acum doar în țara natală.

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a anunțat miercuri seara transferurile a doi fundași centrali: „Discuțiile s-au încheiat, urmează să semneze contractele. Cu unul dintre ei suntem foarte aproape să semnăm zilele astea”.

FCSB, „cunoscut în trecut ca Steaua București”, l-a transferat pe sud-africanul Siyabonga Ngezana

Unul dintre aceștia este Siyabonga Ngezana, stoper care vine de la Kaizer Chiefs, din Africa de Sud. Transferul a fost anunțat chiar de clubul acestuia:

„Kaizer Chiefs și-a luat rămas bun de la fundașul Siyabonga Ngezana, care a semnat cu gigantul român FCSB, cunoscut în trecut ca Steaua București. Îi urăm tot binele!”.

Gigi Becali plătește aproximativ 600.000 de euro pentru stoperul sud-african. Ngezana așteaptă viza, apoi va zbura la București pentru a efectua vizita medicală și a semna contractul.

Începe concurența

Până la transferul lui Siyabonga Ngezana, FCSB avea doar doi stoperi în lot, pe Joyskim Dawa și Denis Haruț. Gigi Becali a renunțat la finele sezonului precedent la alți doi fundași centrali, Iulian Cristea și estonianul Joonas Tamm.

În sezonul 2022/2023, Ngezana a jucat 19 meciuri în campionat pentru Kaizer Chiefs, în care a înscris două goluri și a fost primit 5 cartonașe galbene.

Detalii despre fotbalist

Ngezana măsoară 1,88 metri. În ultima vreme, Gigi Becali s-a concentrat pe transferul unor stoperi impunători, dar Mihai Stoica susține că latifundiarul și-a schimbat strategia: „Gigi a zis acum că-l interesează să pornească construcția de la fundași”.

Siyabonga este evaluat de publicația de specialitate Transfermarkt la 750.000 de euro. Aceeași cotă de piață o are Joyskim Dawa, cu care ar putea face pereche în centrul apărării.

Citește și

Dana Budeanu, reacție dură despre relația Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță: „Tu o duci în Bulgaria, în jacuzzi cu alții?”