Străzile din Centrul Vechi al Bucureștiului vor fi refăcute. Anunțul lui Nicușor Dan: ”Mulți ani”

Străzile din Centrul Vechi al Capitalei vor fi refăcute. Lucrările, care au debutat luni, 16 mai, au fost anunțate de edilul Nicușor Dan.

Acesta a reproșat faptul că ”mulți ani nu s-a făcut nicio intervenție serioasă”.

Cât va dura

Edilul șef al Capitalei a precizat, într-un material filmat și postat pe un site de socializare, că lucrările vizează refacerea pavajului, dat fiind faptul că piatra cubică este distrusă în foarte multe zone.

Primarul general al celui mai mare oraș al țării a punctat că ”reparațiile vor dura câteva săptămâni”, astfel încât în a doua jumătate a lunii iunie vor fi gata toate cele 14 străzi.

Nicușor Dan a trimis săgeți către fostele administrații din Capitală, spunând că ”timp de mulți ani de zile, nu s-a făcut nicio intervenție serioasă la infrastructura străzilor din Centrul Vechi”.

”După ce, timp de mulți ani de zile, nu s-a făcut nicio intervenție serioasă la infrastructura străzilor din Centrul Vechi, azi (n.r. luni, 16 mai) am început lucrările de refacere a pavajului în această parte a orașului.

Se lucrează deja în mai multe zone – în zona Hanul lui Manuc, dar și pe strada Lipscani (zona statuii Lupoaica) sau pe strada Șelari.

Lucrările vor dura câteva săptămâni, astfel încât în a doua jumătate a lunii iunie vom finaliza reparațiile pe care ni le-am propus pe toate cele 14 străzi”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Primăria Capitalei nu plăteşte bani pentru lucrările din Centrul Istoric

Nicușor Dan a punctat faptul că Primăria Generală a Capitalei nu plăteşte bani pentru lucrările din Centrul Istoric, acestea fiind executate de către firme în baza garanţiilor.

Pe lângă refacerea pavajului, lucrările vizează și reabilitarea elementelor de mobilier.

”Fiind vorba de lucrări executate de firmele Apolodor şi Delta ACM în baza garanţiilor, Primăria Generală nu plăteşte bani pentru ele. Simultan cu aceste lucrări, reparăm sau înlocuim mobilierul urban din Centrul Vechi”, mai scrie edilul general pe pagina sa de Facebook.

Citește și

Gigi Becali: ”Să felicit hoția?!”. Îl acuză și pe Reghe