Strălucește la Cupa Africii și are Dinamo în suflet. Gestul lui spune totul

Camerun este în semifinalele Cupei Africii! Iar ex-dinamovistul Collins Fai strălucește în formația ”leilor neîmblânziți”.

Sâmbătă, Camerun a trecut de Gambia cu 2-0, iar Collins Fai, fostul jucător al lui Dinamo, a oferit o pasă de gol, în repriza secundă.

Nu este prima reușită de acest gen al fotbalistului care a ajuns la Standard Liege direct din Ștefan cel Mare în 2016, pentru 150.000 de euro.

În al doilea sfert de finală programat sâmbătă, Burkina Faso va întâlni reprezentativa Tunisiei.

Cel mai bun la Cupa Africii

După ce la pauză scorul a fost 0-0, Toko Ekambi a făcut diferența, cu dubla din repriza secundă. Camerun, gazda Cupei Africii s-a impus cu 2-0, în partida din sferturi cu Gambia.

Jucătorul francezilor de la Lyon a deschis scorul în minutul 50, din pasa lui Collins Fai, iar apoi a lămurit lucrurile cu golul din minutul 57.

Ajuns la 29 de ani, Fai a plecat de la Dinamo în 2016. El joacă și acum pentru Standard Liege, echipă aflată însă în partea a doua a clasamentului din Belgia. La Cupa Africii, este considerat de către specialiști drept cel mai bun fundaș dreapta al competiției.

”Câine roșu pe viață”

În 2020, în plină pandemie și avânt al programului DDB, liderii board-ului au transmis că Fai s-a înscris în program și a ținut să doneze 1.000 de euro în folosul clubului.

De fiecare dată când a oferit un interviu pentru presa din România, a ținut să remarce: ”Rămân câine roșu pe viață. Întotdeauna voi fi mândru că am jucat la Dinamo București”.

Ngadeu, dorit și de Dinamo, și de FCSB, titular

În echipa Camerunului a jucat și Michael Ngadeu. În vârstă de 31 de ani, fundașul a impresionat în perioada petrecută la FC Botoșani, reușind să prindă transferul la Slavia Praga.

Integralist în partida cu Gambia, Ngadeu a văzut un cartonaș galben, în minutul 48.

În vara lui 2019, Ngadeu a ajuns și el în Belgia. Fotbalistul lăudat de atâtea ori de Valeriu Iftime este adversarul lui Fai: Ngadeu joacă la Gent.

Citește și

Edward Iordănescu contraatacă: ”Acesta a fost salariul meu”. Cadoul lui