Stolojan și alianța PNL-PSD: ”Bateți în lemn”

O candidatură comună, a unui reprezentant din partea PSD și PNL, la alegerile prezidențiale din 2024 nu este privită cu ochi buni de o parte dintre politicienii angrenați în cele două formațiuni politice.

Europarlamentarul PNL, Theodor Stolojan, susține că nu există nicio șansă ca PNL și PSD să meargă cu un candidat comun la alegerile prezidențiale, iar dacă asta se întâmplă, atunci el se va retrage într-o peșteră.

”M-aș retrage într-o peșteră”

”N-am un lemn să bat, dar aș vrea să bat în lemn.

Nu e bine pentru România să vezi un singur candidat PSD-PNL. Nici nu știu ce decizie aș lua eu, personal, dacă aș vedea așa ceva. Cred că m-aș retrage într-o peșteră până mă obișnuiesc cu ideea”, a declarat Theodor Stolojan, într-un interviu pentru Profit.ro.

Theodor Stolojan consideră că coaliția PNL-PSD va dispărea pe 31 decembrie 2026. Europarlamentarul PNL menţionează că alianţa este strâns legată de implementarea PNRR-ului.

”Trebuie să funcționeze”

Liberalul consideră că România trebuie să acceseze cât mai multe fonduri din PNRR și că este datoria politicienilor de a investi masiv în economia din țară.

”Guvernul trebuie să funcționeze, trebuie să lucreze. Nu poți să te duci acolo și să începi să te cerți. Deși nu-mi place această coaliție, e interesul României ca această coaliție să funcționeze măcar doi ani de acum înainte.

Noi avem un termen: 31 decembrie 2026, când expiră PNRR. Dacă nu consumăm banii până atunci, îi pierdem. Deci ar trebui ca măcar până în 2026…”, a spus Theodor Stolojan, informează Profit.ro.

Citește și

Occidentul l-a subestimat mereu pe Putin