Stoican și Dinamo înaintea derby-ului: ”Și-n lift, la ora 2:00 noaptea”

Dinamoviștii au susținut la prânz conferința de presă dinaintea derby-ului cu FCSB, Flavius Stoican și Florin Răducioiu vorbind presei înainte ca echipa să plece în cantonament la Săftica.

Ironic

Tehnicianul roș-albilor a afișat o mină optimistă cu 24 de ore înaintea confruntării cu rivalii și a ținut să facă precizări vizavi de starea terenului, mai ales că a fost acuzat dinspre FCSB, Mihai Stoica mai exact, că a făcut totul, inclusiv amicalul cu Popești Leordeni, ca să afecteze gazonul, și-așa prost.

”Gazonul se va prezenta în condiții bune, nu putem spune că e praf. Am jucat fotbal și pe terenuri mult mai rele. Mâine, dacă cei care ne pun să jucăm fotbal, organizatorii, o facem și în lift, la ora 2:00 noaptea, noi jucăm! În lift. Nu vrem să căutăm scuze că suntem o echipă formată în ultimele 24 de zile”, a explicat Stoican.

Vizavi de meci, Flavius are încredere că Dinamo nu va ceda mâine seară.

”Există supramotivație”

”Preocuparea mea este ca în acest răstimp să ne ridicăm la nivelul jucătorilor de la FCSB. Eu cred că ne putem ridica, dar rămâne de văzut, să nu rămână doar vorbe.

Nu știu dacă e vorba de îngrijorare, ci de emoții pozitive. Cât de mult va reuși să țină ritmul Rodriguez, Ivanov, când îi voi introduce, la ce scor, dacă vom conduce, dacă va fi egal. Important e să ne găsim identitatea de joc. Suntem o echipă care face presing, suntem reactivă, jucăm direct pe poartă, dar nu avem timp, nici nu-l caut, trebuie să reușim direct.

Nu vreau să intru în polemică, îi respect pe cei de la FCSB, indiferent de funcții, fiindcă atunci când ne întâlnim pe stradă, ne salutăm. Nu cred că am vorbit altfel decât la superlativ de adversari. Nu le-am spus când să facă antrenament, cu ce echipament să joace, cum e vremea, nu vreau ca nimic să ne perturbe. Asta am zis și jucătorilor mei, vreau să fie concentrați exclusiv la fotbal, iar oamenii vor să vadă fotbal, vor să vadă dacă o echipă încropită în 24 de zile poate să bată FCSB.

Jucătorii vor fi motivați, poate peste sută la sută. Rămâne să se vadă pe teren. Motivația există, poate chiar supramotivație. FCSB-ului nu-i va fi ușor aici! Chiar dacă majoritatea oamenilor îi dau favoriți pe cei de la FCSB și încă cum?! Și cu luat la glume. Dacă joacă cu apărarea sus. Să nu cumva să vină să creadă că intră pe gleznuțe, va fi un meci, altfel decât în tur!

Echipa e pregătită mental, fizic da”, a mai declarat dinamovistul.

Citește și

Ilie Năstase şi Ciprian Marica au ajuns la cuțite: ”Merg la Poliţie, la DNA, la CEDO, peste tot”