Stoican despre situația la zi: ”Eu încerc”

Dinamo se pregătește de ultima etapă pe teren propriu, cu Sepsi, marți de la ora 17:00.

Flavius Stoican a prefațat duelul cu formația din Sfântu Gheorghe, care a crescut mult în ultimii ani. Apoi, duminică, roș-albii se vor deplasa în Gruia, pentru confruntarea cu CFR Cluj.

”Este o liniște mentală mai bună”

”O partidă dificilă, cum au fost și cum vor fi toate până la final. Vreau de la jucători să mergem pe aceeași linie, de la dorință la determinare, la realizări.

Cu siguranță vor fi și ocazii, să încercăm să fim o formația mai compactă, întâlnim Sepsi, o formație cu jucători talentați, cu tehnică individuală bună. Mai avem două etape până începe play-out-ul în care încercăm să luăm cât mai multe puncte. Noi luptăm ca să scăpăm direct de retrogradare.

Nu ne este teamă de alte echipe, de sub noi, dar suntem atenți. Încercăm să urcăm. dacă nu ne fixăm un obiectiv îndrăzneț. Nu mă gândesc că rămân pe viață, depinzi de rezultate mereu, indiferent ceea ce faci.

Indiferent de cât de bine sunt cotați adversarii, să luăm cât putem din aceste două partide. Se vede că-și revin jucătorii noștri, vreau să mergem pe linia asta, atmosfera e mai bună. Mai este de muncă. Realizările individuale, pe ambele faze, mai trebuie îmbunătățite.

Este o liniște mentală mai bună, dar nu în totalitate. Cred că atmosfera este de tristețe la Sepsi, că a ratat play-off-ul, știu cum e, dar rămâne o formație redutabilă”, a declarat antrenorul bucureștenilor în debutul conferinței de presă.

”Banii sunt pe planul secund”

Flavius Stoican a explicat că sunt probleme de lot. Și Florin Răducioiu a spus că este îngrijorat de starea medicală a unor jucători.

Ivanovski, Răuță, Matei, Jovanovici sunt indisponibili, plus Ivanov, Rici Grigore, dar încerc ca la ora meciului să aliniez un prim 11 foarte bun. Am avut o discuție cu ei, i-am analizat, sunt dureri, dar nu unele care să fie în afara gazonului pe termen lung.

Ni s-a promis o primă după meciul cu Rapid. Chiar dacă nu e o sumă exorbitantă, mă bucură că se împarte egal la toată lumea. Nu doar că vrem, dar suntem și o familie unită.

Banii sunt necesari, dar nu la nivelul acesta, acum. Important este că în momentele grele avem în spate această galerie formidabilă, n-o spun doar de dragul cuvintelor. Banii sunt pe planul secund acum, jucătorii realizează asta”, a precizat tehnicianul.

Citește și

Volodimir Zelenski: ”Recunoscător României”