--> -->

Steliano Filip: ”Ca să treacă timpul”. Reacție fermă de la Dinamo

Dinamo se pregătește de derby-ul cu FCSB de duminică seara, conducerea discutând, de asemenea, și închiderea situațiilor lui Steliano Filip și Plamen Iliev, ”afectați psihic” de ultimele săptămâni la echipă.

”Câinii” se gândesc că nu mai riscă în meciul cu rivalii să joace cu un om în minus, întrucât Steliano Filip a colecționat cartonașe roșii în partidele cu FCSB.

În trecere

Conducerea a fost cât se poate de explicită în privința fotbalistului care a făcut o întreagă tevatură în ultimele luni, trecând de la Mircea Rednic la conducere spre a pune presiune ca să plece.

Jucătorul acuzat de puci împotriva fostului antrenor vine și se pregătește zilnic la Săftica, în afara lotului, a fost și la amicalul cu Popești Leordeni, pe margine. Momentan, el are unul dintre cele mai mari salarii din echipă, 7.000 de euro pe lună.

”Nu devalizez clubul, el mi-e simpatic”

”Cred că încă de la dreptul roman există un obicei împământenit să ne respectăm contractele, adică cam asta este regula.

Eu nu am venit la Dinamo să devalizez clubul. I-am spus și lui Steliano: e un jucător tânăr, un jucător valoros, un jucător pe care ne bazăm și nu cred că fiecare putem să rupem contractele în momentul în care avem noi chef să facem lucrul ăsta.

Îmi pare foarte rău, mi-e foarte simpatic, am discutat de foarte multe ori cu el, cred că e un băiat foarte sincer, dar eu trebuie să urmăresc interesul lui Dinamo, nu interesele personale. Și aici, dacă cineva vine cu o ofertă pentru Steliano, stăm la masă și discutăm.

(n.r. despre faptul că a spus Steliano Filip că e dispus să rămână până la finalul contractului fără să joace) Asta e o chestie care ține de bucătăria internă a clubului. Nu o să cedăm unor astfel de șantaje. Orice jucător poate să vină și să spună lucrul ăsta”,  a spus Răzvan Zăvăleanu, la ProSport Live.

Stelu se plânge și acuză

”Situația e la fel cum o știți și voi, complicată, pentru că într-adevăr atât domnul Mureșan, cât și Mister (n.red. – antrenorul Flavius Stoican) au înțeles că nu mai pot continua. Nu sunt chiar atât de simple lucrurile, pentru că nu doar domnul Mureșan poate să decidă. Mai mult ca sigur, e vorba și despre domnul Zăvăleanu.

Eu îmi respect contractul, pentru că mă prezint la antrenament. Acum am și o contractură la picior, nu prea îmi permite să mă antrenez, dar nu e un orgoliu. Efectiv, nu mai pot continua. O să stau să aștept. Dacă Dinamo își permite să mă plătească până la vară sau un an și jumătate cât mai am contract, este decizia lor. Dar, eu nu mai pot continua.

Mie nu îmi este frică de nimeni, dar s-au adunat mai multe, și cu suporterii, și în perioada cu fostul antrenor când eram al nimănui și atunci nu mai era nevoie de mine. Veneam pe la Săftica, pierdeam două ore ca să treacă timpul să fac act de prezență.

M-am simțit umilit și de asta sunt foarte dezamăgit, pentru că, ok, să zicem că suporterii nu toți și-au dorit sau își doresc să plec eu, dar atunci era aceeași conducere. Da, iau în considerare să nu joc până la vară, pentru că nu vreau să încurc.

Îmi respect colegii, îmi respect antrenorul și din respect pentru ei nu mă duc la antrenament ca să fac caterincă sau să fac act de prezență. Nu vreau să îi încurc. Nu e orgoliu. Nu mai pot, nu mai pot”, a spus Steliano Filip, la ProSport Live.

Citește și

Cetatea de Scaun a Sucevei, lecție de istorie în inima Bucovinei