--> -->

Steliano Filip arată cu degetul DDB: ”Au rupt vestiarul, orgolii!”

Dinamo a avut 5 antrenori în această ediție neagră din istoria clubului, la finele căreia formația a retrogradat. Unul dintre liderii echipei, Steliano Filip, amendează această situație și-i acuză pe cei din DDB, care au decis schimbarea lui Flavius Stoican cu Dusan Uhrin!

”Greșeala a fost când a fost schimbat Stoican”

”Mai ales acum, în situația în care am fost pus în ultima vreme, că eu schimb antrenorii, că eu fac și dreg, vă dați seama cum ar fi să spun acum de Uhrin? Îl respect, prefer să nu vorbesc.

Dacă vreți punctul meu de vedere… cu tot respectul pentru Dusan Uhrin, greșeala s-a făcut când a fost schimbat Stoican.

Vă spun și de ce: atunci vestiarul era împărțit în 7, nici oamenii de la Săftica nu se mai înțelegeau între ei. Când a fost Flavius acolo ne-a unit pe toți, a fost atmosfera foarte bună.

Nu s-a ținut cont că Flavius nu a avut lotul complet la dispoziție. Au fost ba suspendați, ba accidentați, ba infectați cu coronavirus. Când am fost bine, atunci s-a dorit schimbarea lui.

Nu mă refer la domnul Zăvăleanu aici, e singurul pe care l-am simțit aproape de echipă și care și-a dorit cu adevărat. Știu în mare cine și de ce (n.r. – l-a schimbat pe Stoican). Din DDB. Au fost niște orgolii.

Știți prea bine disputa din mandatul trecut al lui Stoican, de ce a fost îndepărtat. A fost un motiv pentru care vestiarul s-a rupt din nou”, a declarat Filip la emisiunea ”Fotbal Club”, pe DigiSport.

8 meciuri a jucat Dinamo sub comanda lui Stoican în acest sezon: o victorie, două egaluri, 5 înfrângeri

”Uhrin mi-a reproșat lipsa de atitudine înainte de returul cu U Cluj”

Totodată, Filip a explicat de ce a fost rezervă în meciul retur de baraj cu U Cluj, după ce fusese integralist în manșa tur.

”Nu s-a pus niciodată problema să fiu exclus din lot. Am avut cu două zile înainte de meciul retur un antrenament în care am pregătit fazele fixe, iar atunci eu și alți câțiva care știam că nu vor face parte din lot am lucrat separat.

După antrenament, am vrut să am o discuție cu antrenorul, dar nu l-am întrebat pe Dusan de ce nu joc eu. Am întrebat ce s-a întâmplat. Mi-a spus că nu știe dacă voi începe meciul, dacă voi juca. Mi-a reproșat atitudinea. Am întrebat: «Dintre cei 11 de la Cluj doar eu nu am avut atitudine?»

Am zis că îmi poate reproșa orice, dar lipsa de atitudine nu. Slab sau bun, cum sunt, știu ce înseamnă Dinamo. Mi-am dorit enorm, dar asta a fost explicația. Nu am vrut să lungesc acea discuție, pe mine m-a interesat echipa, să iasă bine. Din păcate, s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a susținut Steliano Filip.

Citește și

Dinamovistul care vrea să continue: ”Posibil”