--> -->

Ștefan Radu: ”Pentru Dinamo intru în zid”

Ștefan Radu, 34 de ani, este liderul de prezențe all time în tricoul lui Lazio Roma, ajungând la 403 meciuri acum, un idol în Cetatea Eternă. Dar fundașul din Il Calcio nu a uitat de unde a plecat, unde a crescut, el fiind produsul Academiei din Ștefan cel Mare.

Declarațiile sale, de pe Playsport.ro, demonstrează că a rămas și un sufletist. Nu doar un mare fotbalist.

”Trecerea la Dinamo 2 a fost pasul spre fotbalul profesionist. Am vorbit cu nea Cornel Țălnar și așa e, de la el am învățat, prima oară, acest sistem drag mie, 3-5-2. Și i-am spus și lui Inzaghi asta, am o relație bună cu el, am fost colegi și acum îmi este antrenor.

Le-am zis și colegilor că, pentru a învăța să joc în acest sistem, am luat și castane. Nea Cornel nu te ierta! Nu pot să uit, este exact ce ne spunea. Și mi-a folosit, mi-a folosit mult. Astăzi, mulți încearcă acest sistem, însă puțini știu să-l joace cum o facem noi, la Lazio. Eu, din postura de fundaș central, dau, în fiecare meci, patru, cinci centrări în careul advers, așa mi-a ieșit și acum” (n.r. assistul din partida cu Verona, când Ștefan Radu a pasat decisiv la golul vitoriei din prelungirile întâlnirii).

Nea Ando (n.r. Ioan Andone) m-a ajutat enorm, dânsul m-a debutat, a fost un moment incredibil, nu o să pot uita acel moment, apoi Mircea Rednic m-a promovat, m-a aruncat în luptă, mi-a dat încredere, a fost hotărâtor pentru mine. Auzisem că trebuie să merg la Jiul Petroșani, parcă erau unele discuții și cu Sportul Studențesc, însă ce mai contează acum ce trebuia să fie, important e că am rămas la Dinamo, la echipa la care am crescut și m-am dezvoltat. Pentru Dinamo intru în zid!

Îmi face plăcere să vorbesc cu toți colegii mei de la juniori, sunt pe ambele chat-uri, cel de la 1986 și cel de la 1985. Rămânem cu amintirile noastre prețioase. Le-am și zis: ”Chiar nu puteți să vă vedeți mai des?”. Însă fiecare are problemele lui, viața lui. Așa și eu, am încercat să vin de fiecare dată în țară, anul trecut, cu pandemia, mi-a fost mai greu. Toți sunt parte din povestea mea și le mulțumesc. Și vă mulțumesc! Să știți ceva, Ștefan Radu nu e rupt de România!”, a transmis Ștefan Radu prin intermediul unei scrisori.

Citește și

Carmen Tănase a răbufnit: ”Și-un câine, dacă-i pui cârpa pe gură, dă cu laba s-o dea jos”