Ștefan Radu, în linie dreaptă pentru o supermutare: ”Săptămâna aceasta”

Ștefan Radu, 34 de ani, este în prim planul strategiei de mercato al campioanei Italiei, Internazionale Milano. Ar putea să-l urmeze pe antrenorul Simone Inzaghi.

„Radu se apropie tot mai mult de Inter. Aceasta ar putea fi o altă operaţiune care urmează să fie finalizată săptămâna aceasta”, a anunţat jurnalistul Gianluca Di Marzio, citat de news.ro.

Ex-dinamovistul este la final de contract cu Lazio, gruparea care nu mai doreşte prelungirea înţelegerii jucătorului cu cele mai multe meciuri în tricoul echipei din capitala Italiei.

La Inter, Radu este dorit de fostul antrenor al echipei Lazio, Simone Inzaghi, numit recent la formaţia campioană după plecarea lui Antonio Conte.

Radu şi Inzaghi fac o echipă sudată. În urmă cu doi ani, antrenorul a insistat să i se prelungească românului contractul, deşi conducerea clubului Lazio nu-l mai dorea.

„Relaţia dintre cei doi este puternică (n.r. – au fost şi coechipieri) şi având în vedere că mai multor fundaşi de la Inter urmează să le expire contractele (n.r. – D’Ambrosio, Kolarov şi Ranocchia), Radu, care câştigă 1,3 milioane pe sezon la Lazio, este o soluţie bună”, a scris Gazzetta dello Sport, la finalul lunii trecute.

Aducerea lui Ștefan Radu poate fi o mutare inspirată și pentru Inter, având în vedere că românul ar veni gratis, fiind la final de contract cu Lazio, și că stoperul are deja experiență în Serie A, care îi permite să intre direct în angrenajul lui Simone Inzaghi, antrenor cu care a lucrat din 2016 și până în această vară.

Inter îl dorește pe Ștefan Radu pentru a-l înlocui pe sârbul Aleksandar Kolarov, fotbalist care, de asemenea, poate acoperi atât postul de fundaș stânga, cât și cel de stoper. Cei doi au fost colegi la Lazio.

Plecarea lui Ștefan Radu la Inter ar fi, totuși, considerată o adevărată lovitură pentru Lazio, care l-a pierdut și pe Simone Inzaghi, deși președintele Claudio Lotito a încercat să-l convingă pe italian să prelungească contractul până în ultimul moment.

Ștefan Radu este jucătorul care deține recordul de prezențe all-time în tricoul lui Lazio, 402 meciuri. Fundașul român joacă în Capitala Italiei din ianuarie 2008, când a fost adus de la Dinamo, inițial sub formă de împrumut pentru șase luni, mutare ce a fost definitivată pentru 4.750.000 de euro în vara acelui an.

Citește și

Rareș Bogdan îl bagă în corzi pe Ludovic Orban: ”Pierde războiul cu mine, cum l-au pierdut Dragnea și Ponta”