Ștefan Bănică despre informația că ”Liceenii” revin pe ecrane: ”M-am amuzat”

Ștefan Bănică i-a servit o replică ironică, pe alocuri acidă, Irinei Margareta Nistor, care anunțase deunăzi că are informații solide cum că noua peliculă ”Liceenii” va apărea pe ecrane, după o pauză de patru decenii.

Renumitul critic de film a prezentat și o parte a distribuție, nominalizându-i și pe copiii lui Ștefan Bănică junior.

”Era mai bine dacă mă suna”

”M-am amuzat văzând declarațiile doamnei Irina Margareta Nistor, un critic respectat de film de altfel, care dau ca sigură continuarea seriei „Liceenilor” și, mai mult, în distribuție cu doi dintre copiii mei, Radu Ștefan și Violeta. Iar acum toată lumea mă sună sa mă întrebe dacă e adevărat. Era bine dacă mă suna si dânsa.

O sa răspund concret. Se vehiculează de ani de zile ideea de a se relua seria „Liceenilor”, dar, până în prezent, nu există nimic concret, iar în ceea ce-i privește pe copiii mei, doar Radu Ștefan e actor, Violeta având la această vârstă alte preocupări.

Când și dacă se va întâmpla să se realizeze un asemenea proiect și, mai ales, cu copiii mei, credeți-mă că voi fi primul care o să vă anunțe”, a reacționat artistul pe Facebook.

”Scenariul este făcut”

”Vestea bună este că va apărea a nouă serie a filmului ”Liceenii”. Cu aceleași persoane, cu băiatul lui Mihai, cu băiatul și fata lui Ștefan Bănică Jr. și cu nepotul lui Corjos, care este muzician și foarte frumos. Încă nu știu cine va fi regizorul.

Va fi o referire la Ion Caramitru. Scenariul este făcut”, a povestit Irina Margareta Nistor, pentru bucurestifm.ro.

Film ”istoric”

Filmul ”Liceenii” i-a avut ca protagonești în 1986 pe Ștefan Bănică Jr., Mihai Constantin, Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Tudor Petruț, Tamara Buciuceanu-Botez și Ion Caramitru.

Povestea de dragoste începe cu elevii provinciali Mihai Marinescu (Ștefan Bănică-junior) și Ionică Popescu (Mihai Constantin), colegi de cameră la căminul liceului, care, după ce au rămas corigenți la matematică în clasa a IX-a, au învățat toată vara și au reușit să treacă la examinarea din toamnă.

Îndrăgostit în secret de colega sa Dana Vasilescu (Oana Sârbu), Mihai îi pune periodic un trandafir în pupitrul băncii. Dana este însă iubita colegului Șerban Pascu (Tudor Petruț), premiantul clasei, și crede că trandafirii sunt puși de acesta.

Iubire din alte vremuri

Pentru a se apropia de Dana, Mihai începe să studieze șahul pentru a o impresiona, fata fiind campioană la acest joc. De asemenea, Mihai se oferă să ajute la realizarea unui referat pentru cercul de literatură, refuzând invitația severei profesoare Baldovin (Tamara Buciuceanu-Botez), poreclită ”Isoscel”, de a participa la Olimpiada de matematică.

În ultima săptămână a anului școlar, Ionică își convinge colegul de cameră să-i pună Danei în pupitru o floare, atunci când aceasta urma să intre în clasă, iar fata își dă seama cine este cel care i-a pus flori în bancă în timpul întregului an.

Citește și

Reacția lui Mircea Badea vizavi de situația Simonei Halep: ”Aș vrea pe concret”