Stațiunea din România care a renăscut și strălucește: este căutată iar de către străini

Stațiunea din România căreia i-a fost redată strălucirea după mulți ani. În acest moment, este una dintre cele mai căutate de turiști, după cele de pe litoralul românesc.

Sunt așteptați 300.000 de turiști

Timp de mulți ani, stațiunea Băile Felix, din Bihor, de lângă Oradea, a fost neglijată de autorități, însă era foarte căutată în urmă cu aproape jumătate de secol. Turiștii veneau din toată Europa pentru a se bucura de tratamentele balneare în perioada comunistă.

Străinii primeau tratamente eficiente și ieftine, în același timp. Turismul balnear din România era subvenționat de stat în acea perioadă, însă lucrurile s-au schimbat între timp.

După mult timp în care autoritățile nu s-au ocupat de această stațiune, lucrurile revin la normal și sunt așteptați 300.000 de turiști până la finalul anului. Aceștia se pot bucura de condiții foarte bune de cazare, la orice preț.

Când a început modernizarea, câți bani au fost atrași la Băile Felix

Din 1990, nu s-a mai făcut nimic în Băile Felix, însă primăria comunei Sânmartin a demarat lucrări ample de modernizare în 2019. Până atunci, în stațiune au apărut mai multe pensiuni și restaurante.

“ În 2016, fără să acuz pe cineva, am preluat oarecum o stațiune abandonată, infrastructură praf, nu s-a intervenit de prin anii ’90”, a declarat Cristian Laza, primarul comunei Sânmartin, potrivit Observator News.

Comuna cu 7 sate a atras aproape 20 de milioane de euro din fonduri europene, iar o mare parte din bani a fost folosită pentru modernizarea Băilor Felix.

În stațiune sunt disponibile acum peste 200 de pensiuni și hoteluri care pot satisface preferințele fiecăruia. Prețurile diferă în funcție de condițiile de cazare, dar se pot găsi opțiuni pentru toate buzunarele.

După litoralul Mării Negre, stațiunea Băile Felix ocupă locul al doilea ca număr de locuri de cazare. La mijlocul anilor ’70, 150.000 de turiști pe an veneau în stațiune, iar numărul e dublu acum. Un lucru surprinzător este faptul că 90% din turiști sunt tineri, deși este o stațiune balneară.

Cum a reușit această stațiune să aibă succes și acum

În fiecare an, la Băile Felix au loc diverse evenimente, cum ar fi Festivalul Național de Folk, sau Festivalul Waves. Cu toate acestea, apa este lucrul care nu s-a schimbat în timp și care are proprietăți de vindecare ce pot face minuni.

Apa provine din cele patru izvoare termale ale Felixului, iar clienții se pot relaxa la proceduri, care nu durează mult. Aceste proceduri se fac pe baza unei prescripții medicale.

Citește și

”Bombardierii” care s-au bătut cu jandarmii au făcut scandal și la ieșirea din arest. Amenințări și gesturi obscene