Starul NBA, Kyrie Irving, rămâne ferm pe poziții vizavi de vaccinare: ”Fidel deciziei”. Pierde milioane!

Kyrie Irving, 29 de ani, vedeta echipei de baschet Brooklyn Nets, care evoluează în Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) a transmis că rămâne ferm pe poziţie şi nu se va vaccina anticovid, scrie Eurosport.

Născut la Melbourne, Australia, Irving nu poate juca toate meciurile pe care le dispută echipa sa pentru că nu este vaccinat, însă indiferent de consecinţe, el a precizat că nu va face vaccinul.

”E treaba fiecăruia”

”Rămân fidel deciziei pe care am luat-o, de a nu face vaccinul. Nu voi încerca niciodată să conving pe cineva să nu se vaccineze, până la urmă trebuie să fie decizia fiecăruia, vreau doar să mi se respecte hotărârea. Eu respect decizia fiecăruia şi rămân ferm pe poziţie”, a spus Irving.

Luni seara, Brooklyn Nets a fost învinsă în deplasare de Cleveland Cavaliers cu 114-107.

Irving, unul din jucătorii reticenţi la vaccinarea împotriva Covid-19, a ratat primele 35 de meciuri din acest sezon ale echipei sale, care a decis iniţial să nu-l utilizeze decât atunci când el va fi eligibil pentru toate meciurile.

Ulterior, Nets a îndulcit tonul, afirmând că o revenire a lui Irving este avută în vedere pentru deplasări, cu o zi înainte ca acesta să intre în protocol anti-Covid.

Starul nu are voie să dispute meciurile de pe teren propriu, conform regulilor sanitare în vigoare în statul New York.

Pierderi uriașe

Irving nu este doar un star NBA, dar și unul dintre cei mai bine plătiți sportivi de pe planetă. Conform Forbes, Nets îi pune la dispoziție 35 de milioane de dolari pentru acest sezon, iar statutul său îi mai aduce alți 15 milioane de dolari din contractele sale personale cu diverse brand-uri, precum Nike sau Panini.

Inițial, ziariștii americani i-au calculat baschetbalistului o pierdere de câte 380.000 de dolari pentru fiecare meci pe care nu-l dispută! Irving ar pierde aproximativ 16,4 milioane de dolari doar pentru acest sezon.

Citește și

Fostul primar Gheorghe Ștefan ”Pinalti”, achitat definitiv în două dosare